Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πρόστιμο 150 ευρώ για όσους δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2018

Πρόστιμο 150 ευρώ για όσους δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2018
Πρόστιμο για όσους δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ μέχρι 30/9
Έως και την 30η Σεπτεμβρίου 2018 έχουν προθεσμία όσοι δεν έχουν περάσει το όχημα τους για έλεγχο από ΚΤΕΟ, καθώς αν δεν το πράξουν θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 150 ευρώ.
Σύμφωνα με το άρθρο 55 του ν.4530 (ΦΕΚ 59 Α/ 30.3.2018) προβλέπεται η επιβολή προστίμου ύψους 150 ευρώ, το όποιο επιβάλλεται από το υπουργείο Μεταφορών και βεβαιώνεται ταμειακά από την φορολογική διοίκηση, στους ιδιοκτήτες των οχημάτων που συμπληρώνεται χρονικό διάστημα:

* έξι μηνών από την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης διενέργειας περιοδικού τεχνικού ελέγχου,

* έξι μηνών από την ημερομηνία κατά την οποία υποχρεούνται να υποβληθούν αντί του επαναληπτικού ελέγχου σε αρχικό έλεγχο.

Το πρόστιμο θα επιβάλλεται κάθε φορά που θα προκύπτει από τη διαδικασία εντοπισμού και η εφαρμογή του μέτρου ξεκινά από 30 Σεπτεμβρίου.
Σημειώνεται ότι όλα τα οχήματα (κυκλοφορούντα) προβλέπεται όπως ελέγχονται από ΚΤΕΟ σε τέσσερα χρόνια από την πρώτη τους κυκλοφορία και έπειτα κάθε δύο χρόνια (αυτοκίνητα και μηχανές-εξαιρούνται τα ταξί και τα βαρέα οχήματα για τα οποία προβλέπεται ετήσιος έλεγχος εξ’ αρχής)
Εκτός από το παραπάνω πρόστιμο, προβλέπεται επιπλέον «ποινή» κατά τη διαδικασία στα ΚΤΕΟ με την μορφή παραβόλου εκπροθέσμου ελέγχου ΚΤΕΟ, το ύψος του οποίου ανέρχεται από 10€ έως 140 € ανάλογα με τον χρόνο καθυστέρησης και την κατηγορία οχήματος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ: «Συστήνεται στους ιδιοκτήτες οχημάτων να ελέγξουν άμεσα τις προθεσμίες ελέγχου του οχήματός τους και εφόσον κρίνεται σκόπιμο να σπεύσουν άμεσα να κλείσουν ΡΑΝΤΕΒΟΥ με το ΚΤΕΟ επιλογής τους ώστε να μην επαναληφθούν νοσηρά φαινόμενα του 2015».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης