Τελευταία Νέα
Διεθνή

Obama: Μέσα στο πολιτικό σκότος, υπάρχει αφύπνιση των πολιτών στις ΗΠΑ

Obama: Μέσα στο πολιτικό σκότος, υπάρχει αφύπνιση των πολιτών στις ΗΠΑ
Ο Barack Obama καταγγέλλει τις πολιτικές των Ρεπουμπλικάνων 
Πυρά κατά των των Ρεπουμπλικανών που υποστηρίζουν ανεπιφύλακτα τον Donald Trump και δεν έχουν το σθένος να υπερασπισθούν "τους θεσμούς που εγγυώνται την λειτουργία της δημοκρατίας μας", εξαπέλυσε ο πρώην Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Barack Obama.
"Τι έχει συμβεί αλήθεια στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα;", αναρωτήθηκε από το Ιλινόις, κατά την διάρκεια της πρώτης προεκλογικής του ομιλίας για τις ενδιάμεσες εκλογές που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο 2018.
Ο κ. Obama απέρριψε την ιδέα σύμφωνα με την οποία "όλα θα πάνε καλά διότι υπάρχουν άνθρωποι εντός του Λευκού Οίκου οι οποίοι μυστικά δεν ακολουθούν τις εντολές του Προέδρου".
"Η δημοκρατία μας δεν πρέπει να λειτουργεί έτσι!", είπε αναφερόμενος στις αποκαλύψεις που κάνει στο βιβλίο του ο δημοσιογράφος Bob Woodward "Fear: Trump in the White House" για την χαώδη λειτουργία του Λευκού Οίκου υπό τον Αμερικανό Πρόεδρο.
Αφού περιέγραψε με ζοφερά χρώματα την πολιτική κατάσταση των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Barack Obama είπε:
"Σε αυτό το πολιτικό σκότος, διαπιστώνω μία αφύπνιση των πολιτών σε ολόκληρη την χώρα", καλώντας όλους τους Δημοκρατικούς να ψηφίσουν κατά τις ενδιάμεσες βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου.
"Οφείλετε να ψηφίσετε, διότι η δημοκρατία μας εξαρτάται από εσάς!
Εάν πιστεύατε ότι οι εκλογές δεν έχουν σημασία, ελπίζω ότι τα δύο χρόνια που έχουν περάσει να έχουν αλλάξει την άποψή σας.
Η μεγαλύτερη απειλή για την δημοκρατία μας δεν είναι ο Donald Trump...είναι η αδιαφορία, ο κυνισμός".
Το διακύβευμα των ψηφοφοριών της 6ης Νοεμβρίου, οι 435 έδρες της Βουλής των Αντιπροσώπων, το ένα τρίτο των εδρών της Γερουσίας και οι θέσεις 36 κυβερνητών.
Εάν οι Δημοκρατικοί κερδίσουν τον έλεγχο του ενός από τα δύο σώματα του Κογκρέσου, θα έχουν την δυνατότητα όχι μόνο να μπλοκάρουν την ατζέντα του Donald Trump, αλλά και να ξεκινήσουν έρευνες για την κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης