Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Αποσύρονται οι αξιολογήσεις της Καταλονίας, έπειτα από αίτημα της περιφέρειας

S&P: Αποσύρονται οι αξιολογήσεις της Καταλονίας, έπειτα από αίτημα της περιφέρειας
Αποσύρονται οι αξιολογήσεις της Καταλονίας από τη Standard & Poor's
Στην απόσυρση των αξιολογήσεων της Καταλονίας προχώρησε η Standard & Poor's, έπειτα από αίτημα της ίδιας της ισπανικής περιφέρειας, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε ο αμερικανικός οίκος.
Στην τελευταία έκθεση του οίκου για την Καταλονία, στις 25 Μαΐου 2018, είχαν επιβεβαιωθεί σε «Β+» και «Β» οι αξιολογήσεις για τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα, αντίστοιχα, χωρίς να μεταβληθούν οι αρνητικές προοπτικές (outlook).
Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος, οι αρνητικές προοπτικές αντικατοπτρίζουν τη συνεχιζόμενη πολιτική ένταση μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης της και της Καταλονίας, η οποία ενδέχεται να οδηγήσει ακόμη και διακοπή εξυπηρέτησης του χρέους.
Στις 14 Μαΐου 2018, το καταλανικό κοινοβούλιο εξέλεξε τον κ. Joaquim Torra ως νέο πρόεδρο της περιφερειακής κυβέρνησης.
Ο κ. Torra υποστηρίζει ένθερμα την ανεξαρτησία και φαίνεται να είναι στενός συνεργάτης του πρώην προέδρου κ. Carles Puigdemont.
Στις 19 Μαΐου 2018, διόρισε υπουργικό συμβούλιο που περιλαμβάνει πολιτικούς οι οποίοι βρίσκονται επί του παρόντος εκτός της χώρας ή στη φυλακή, με αποτέλεσμα να κρίνεται αμφίβολη η δημιουργία μιας νέας κυβέρνησης, επισημαίνει ο οίκος.
«Η αβεβαιότητα που εξακολουθεί να επηρεάζει την καταλανική πολιτική θα μπορούσε να παρεμποδίσει τον ουσιαστικό συντονισμό μεταξύ των δύο κυβερνήσεων, στις οποίες εξαρτάται η Καταλονία για την πραγματοποίηση των προγραμματισμένων πληρωμών για την εξυπηρέτηση του χρέους της.
Ωστόσο, δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρξει αυξημένη αντιπαράθεση ούτε, όμως ότι θα επιλυθεί άμεσα ή βραχυπρόθεσμα η κρίση, αλλά μάλλον θα μεταφερθεί μεσομακροπρόθεσμα.
Υπάρχει μικρότερη πιθανότητα άμεσης διακοπής της εξυπηρέτησης του χρέους, αλλά δεν υπάρχει ακόμα σαφής ορατότητα για κλιμάκωση της πολιτικής σύγκρουσης», αναφερόταν τότε στην έκθεση.
Αναλυτικότερα, οι οικονομικές προβλέψεις του οίκου:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης