Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε κλοιό διαδηλωτών ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη - Ένταση, επεισόδια και τραυματίες στο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό

Σε κλοιό διαδηλωτών ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη - Ένταση, επεισόδια και τραυματίες στο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό
Oμάδα περίπου 50 ατόμων επιτέθηκαν με καδρόνια και κράνη κατά των αστυνομικών με στόχο να προσεγγίσει το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο
(upd7) Επεισόδια και ένταση καταγράφηκαν σήμερα (8/9) στη Θεσσαλονίκη κοντά στο δημαρχείο στο περιθώριο του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό, καθώς ομάδα περίπου 50 ατόμων επιτέθηκαν με καδρόνια και κράνη κατά των αστυνομικών με στόχο να προσεγγίσει το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο,  όπου έλαβε χώρα η ομιλία  του Αλέξη Τσίπρα στην 83η ΔΕΘ.
Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης σε μια προσπάθεια να τους απωθήσουν.
Τα 50 αυτά άτομα είχαν συγκεντρωθεί στο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό που είναι σε εξέλιξη στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου αλλα κατόπιν αποκόπηκαν από τον όγκου του συλλαλητηρίου.





Οι διαδηλωτές ανταπάντησαν με πετροπόλεμο ενώ κινήθηκαν απειλητικά εναντίον των τηλεοπτικών συνεργείων.
Η ατμόσφαιρα στη γύρω περιοχή ήταν αποπνικτική. 
Μία γυναίκα τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των πολύωρων επεισοδίων.
Έφερε τραύματα στο πόδι και μεταφέρθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών κοντά στη ΔΕΘ.
Επίσης πληροφορίες κάνουν λόγο για τον τραυματισμό ενός ακόμη ατόμου, πιθανότατα αστυνομικού.
Επιπλέον άλλο ένα άτομο διακομίστηκε σε νοσοκομείο με ασθενοφόρο, λόγω αναπνευστικών προβλημάτων, που παρουσίασε λόγω των δακρυγόνων.
Στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Βασιλικού Θεάτρου, μεταφέρθηκαν στη συνέχεια τα επεισόδια, καθώς ομάδες διαδηλωτών που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία εκτοξεύουν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, που απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν.
Η κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου διακόπηκε και κατά διαστήματα ομάδες διαδηλωτών επιτίθενται εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.
Η ατμόσφαιρα στην περιοχή του κέντρου της πόλης παραμένει αποπνικτική, ενώ, μέχρι στιγμής, δεν έγινε γνωστό εάν έγιναν συλλήψεις ή προσαγωγές από την αστυνομία.



Κατά τα άλλα και στις εργατικές κινητοποιήσεις, ομαλά εξελίχθηκαν οι πορείες των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ και ΕΔΟΘ, αλλά και του ΠΑΜΕ. 



Παναγόπουλος (ΓΣΕΕ): Εκφράζουμε 9 στους 10 Έλληνες που λένε ότι η λιτότητα δεν τελείωσε

Την θέση ότι στη σημερινή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ «εκφράζουμε τα συναισθήματα των 9 στους 10 Ελλήνων» που λένε ότι η λιτότητα δεν τελείωσε διατύπωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη.
«Πιστεύουν ότι η λιτότητα δεν τελείωσε.
Βγήκαμε από τα μνημόνια αλλά το μόνο που βγήκαμε είναι από την υποχρέωση των δανειστών να δίνουν χρήματα στη χώρα για όσα έχουν κάνει και με την πολιτική τους, ενώ αντιθέτως έχουμε μια σκληρή εποπτεία.
Διαδηλώνουμε, απαιτούμε, διαμαρτυρόμαστε για όσα συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα σε όλα τα επίπεδα, στην κοινωνία, στην οικονομία, την πολιτική, στα εθνικά μας θέματα και απαιτούμε να αλλάξουν όλα εδώ και τώρα.
Αυτή η κατάσταση που καταγγέλλουμε από την εποχή των μνημονιακών περιόδων και που κορυφώθηκε με τα ψέματα και τις παλινωδίες της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρέπει να αλλάξει ολοκληρωτικά» είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Ιωάννης Παίδας αναφέρθηκε στις διεκδικήσεις των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, αναφέροντας ενδεικτικά το «ξεπάγωμα» του μισθολογίου κατάργηση του «νόμου Κατρούγκαλου» για το ασφαλιστικό συνταξιοδοτικό, άμεσες προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, συνέχιση των βαρέων και ανθυγιεινών επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων, όπως και στον ιδιωτικό τομέα, κατάργηση των πλειστηριασμών και της τροπολογίας για την αξιολόγηση.

Κουτσούμπας: Η επόμενη μέρα του Τσίπρα δεν διαφέρει σε τίποτα από την προηγούμενη

Η επόμενη ημέρα του κ.Τσίπρα δεν έχει να διαφέρει σε τίποτα από την προηγούμενη υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας σε δήλωση του λίγο πριν την έναρξη του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη.
«Εδώ από τη Θεσσαλονίκη, σε μια αστυνομοκρατούμενη, αμερικανοκρατούμενη πόλη, διαδηλώνουμε κάτω από τις σημαίες του ΠΑΜΕ, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Οχτώ χρόνια τώρα εναλλάξ οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, μας έφεραν σε έναν εργασιακό μεσαίωνα.
Η επόμενη μέρα του κ. Τσίπρα δεν έχει να διαφέρει σε τίποτα από την προηγούμενη γιατί συνεχώς θα υπάρχουν απ' ότι φαίνεται όλοι οι μνημονιακοί νόμοι, οι αντιλαϊκοί νόμοι, θα υπάρχει ο λαός μας να υποφέρει κάτω από τη φτώχεια και την ανεργία, θα υπάρχουν οι αμερικανονατοϊκοί σχεδιασμοί, εδώ στην περιοχή, κάτω από τους οποίους η κυβέρνηση έχει δώσει γη και ύδωρ, όλα αυτά τα χρόνια και βεβαίως ο ελληνικός λαός, κοιτάει μπροστά» υπογράμμισε ο κ.Κουτσούμπας.
«Πρέπει όλοι να κοιτάξουμε μπροστά, με ισχυρό ΚΚΕ, με εργατικό κίνημα δυνατό, με κοινωνική συμμαχία, μπορούμε να φέρουμε τις αναγκαίες ανατροπές, τις ριζικές αλλαγές, με το λαό πραγματικά στην εξουσία, για μια νέα κοινωνία, νέα οικονομία» υποστήριξε ο γ.γ. του ΚΚΕ.
 
Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας

Για τον λόγο αυτό πρωτοφανή είναι τα μέτρα ασφαλείας, που έχουν ληφθεί.
Η Θεσσαλονίκη έχει μετατραπεί σε φρούριο από τη στιγμή της άφιξης του πρωθυπουργού στην πόλη και δεδομένης της παρουσίας πολλών Αμερικανών λόγω και του ότι οι ΗΠΑ είναι η τιμώμενη χώρα στην φετινή ΔΕΘ.
Αυξημένα είναι τα μέτρα που έχουν ληφθεί και για τον περιορισμό των διαδηλωτών οι οποίοι αναμένεται να κάνουν αισθητή την παρουσία τους για το Μακεδονικό ενώ η αστυνομία φοβάται την εμφάνιση οργανωμένων ομάδων αντιεξουσιαστών που έχουν ήδη προγραμματίσει πορείες-διαμαρτυρίες στην ευρύτερη περιοχή γύρω από τον εκθεσιακό χώρο.
Για το λόγο αυτό η αστυνομική δύναμη της Θεσσαλονίκης είναι επί ποδός και αποτελείται από περίπου 4.200 άτομα, καθώς και περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί από Αθήνα και άλλες περιοχές.
Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια της ΔΕΘ, πράκτορες της CIA και του FBI θα βρίσκονται σε κάθε γωνιά της πόλης, ενώ και η ναυαρχίδα του 6ου Αμερικανικού Στόλου, το σκάφος διοίκησης USS Mount Whitney, θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
 
(πρώτη ενημέρωση Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 17:10)

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης