Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Η Apple να μεταφέρει την παραγωγή στις ΗΠΑ για να αποφύγει τις συνέπειες του εμπορικού πολέμου με την Κίνα

Trump: Η Apple να μεταφέρει την παραγωγή στις ΗΠΑ για να αποφύγει τις συνέπειες του εμπορικού πολέμου με την Κίνα
H Apple ανακοίνωσε ότι ένας προτεινόμενος νέος γύρος πρόσθετων δασμών στις κινεζικές εισαγωγές θα αυξήσει τις τιμές σε ορισμένα από τα προϊόντα της
Να δημιουργήσει νέες παραγωγικές μονάδες στην αμερικανική επικράτεια και γενικότερα να μεταφέρει την παραγωγή της εκεί προτρέπει την Apple ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump, όπως γράφει το περιοδικό Time.
Εμμέσως πλην σαφώς με τον τρόπο αυτό, παραδέχεται πως ορισμένα προϊόντα της Apple Inc. μπορεί να γίνουν πιο ακριβά αν η διοίκησή του επιβάλει μαζικά πρόσθετους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα,
«Ξεκινήστε να δημιουργείτε νέα εργοστάσια τώρα. Ενθουσιασμός!» έγραψε στο Twitter απευθυνόμενος στην εταιρεία υψηλής τεχνολογίας.
Αυτή την εβδομάδα, η Apple ανακοίνωσε ότι ένας προτεινόμενος νέος γύρος πρόσθετων δασμών ύψους 200 δισ. δολαρίων στις κινεζικές εισαγωγές θα αυξήσει τις τιμές σε ορισμένα από τα προϊόντα της, όπως το Apple Watch και το Mac mini.
Η εταιρεία είναι εκτεθειμένη σε εμπορικό πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.
Κατασκευάζει πολλά από τα προϊόντα της για την αμερικανική αγορά στην Κίνα και πωλεί επίσης συσκευές, συμπεριλαμβανομένων του iPhone στην Κίνα, καθιστώντας τους έναν πιθανό στόχο για κινεζικά αντίποινα ενάντια στους δασμούς του Trump.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης