Τελευταία Νέα
old

Reuters: Λίγο μετά το τέλος των μνημονίων, ο Τσίπρας ανακοίνωσε φορολογικές ελαφρύνσεις

Reuters: Λίγο μετά το τέλος των μνημονίων, ο Τσίπρας ανακοίνωσε φορολογικές ελαφρύνσεις
Ο Τσίπρας υποσχέθηκε μια σταδιακή μείωση του εταιρικού φόρου στο 25% από 29% από την επόμενη χρονιά
Τα σχέδια του για φορολογικές ελαφρύνσεις και αύξηση των δαπανών  για να «θεραπεύσει» οκτώ χρόνια οδυνηρής λιτότητας, λιγότερο από ένα μήνα από το τέλος των προγραμμάτων διάσωσης παρουσίασε ο πρωθυπουργός, σημειώνει το Reuters, αναφορικά με τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ.
Ο Τσίπρας, ο οποίος έχει μπροστά του τις βουλευτικές εκλογές σε περίπου ένα χρόνο, χρησιμοποίησε το βήμα της Θεσσαλονίκης για να ανακοινώσει αυξήσεις δαπανών, που είπε ότι θα βοηθούσε στη διόρθωση των δεινών, που προκάλεσε η λιτότητα.
Ωστόσο, δήλωσε ότι η Αθήνα είναι επίσης αποφασισμένη να επιμείνει στους δημοσιονομικούς στόχους που υποσχέθηκε στους δανειστές.
«Δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα να επιστρέψει στην εποχή των ελλειμμάτων και του φορολογικού εκτροχιασμού», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός, σημειώνει το Reuters.
Ο Τσίπρας υποσχέθηκε μια σταδιακή μείωση του εταιρικού φόρου στο 25% από 29% από την επόμενη χρονιά, καθώς και κατά μέσο όρο μείωση κατά 30% του ετήσιου φόρου ακίνητης περιουσίας των ιδιοκτητών σπιτιών (ΕΝΦΙΑ), μείωση που αυξάνεται σε 50% για τους χαμηλόμισθους.
Είπε επίσης ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί δέσμευση να διατηρηθεί ένα πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού στο 3,5% του ΑΕΠ χωρίς περαιτέρω περικοπές των συντάξεων και ότι θα συζητήσει αυτό με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Οκτώβριο.
Η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει περαιτέρω περικοπές των συντάξεων το επόμενο έτος - ένα βαθύτατα αμφισβητούμενο μέτρο σε μια χώρα όπου η υψηλή ανεργία σημαίνει ότι οι συνταξιούχοι περιστασιακά είναι οι κύριοι οικογενειακοί αιμοδότες.
Είναι επίσης μια ομάδα πολιτών που έχει γίνει στόχος σε περικοπές πάνω από δώδεκα φορές από το 2010.
Ο αριστερός πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα επαναφέρει επίσης τα εργασιακά δικαιώματα και θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό.
Και δήλωσε ότι το κράτος είτε θα μειώσει είτε θα επιδοτήσει τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης για ορισμένα τμήματα του εργατικού δυναμικού. 





www.bankingnews.gr 
























Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης