Κοινωνία

Σκάνδαλο με αποφυλακίσεις βαρυποινιτών με ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις ερευνούν οι αρχές

Σκάνδαλο με αποφυλακίσεις βαρυποινιτών με ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις ερευνούν οι αρχές
Τα φαινόμενα αυτά, που είναι γνωστά στους δικαστικούς κύκλους έχουν οδηγήσει σε πολλές περιπτώσει δικαστικά συμβούλια να μην λαμβάνουν υπόψη τις γνωματεύσεις γιατρών και των ΚΕΠΑ 
Σκάνδαλο με αποφυλακίσεις βαρυποινιτών οι οποίοι εμφανίζονται ως «ανάπηροι» και λάμβαναν πιστοποιητικά αναπηρίας εξετάζουν οι αρχές οι οποίες έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τις αποφυλακίσεις επώνυμων κακοποιών.
Σύμφωνα με την καθημερινή, οι φάκελοι με τις γνωματεύσεις συνήθως κατέληγαν στο κατάστημα του ΚΕΠΑ (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας) της Νίκαιας που στεγαζόταν μέχρι πρότινος πίσω από το 3ο νεκροταφείο.
Αυτή η διαδρομή ακολουθήθηκε και για την περίπτωση γνωστού βαρυποινίτη ο φάκελος του οποίου συντάχθηκε από ψυχίατρο με επικουρική τη γνωμάτευση και ορθοπεδικού με έδρα στον Πειραιά.
Ο γιατρός φέρεται να εξέτασε τον βαρυποινίτη χωρίς ειδική άδεια και χωρίς να μπορεί ο ίδιος να χορηγήσει γνωμάτευση. Μάλιστα η γνωμάτευση συντάχθηκε και μπήκε στο φάκελο χωρίς να εξεταστεί καν ο κρατούμενος στις φυλακές.
Τα φαινόμενα αυτά, που είναι γνωστά στους δικαστικούς κύκλους έχουν οδηγήσει σε πολλές περιπτώσει δικαστικά συμβούλια να μην λαμβάνουν υπόψη τις γνωματεύσεις γιατρών και των ΚΕΠΑ καθώς δεν υπάρχει εμπιστοσύνη.
Το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά σε δύο αποφάσεις του , που μάλιστα επικαλέστηκε ο εισαγγελέας Εφετών Σοφουλάκης κατά την έφεση που ασκήθηκε στην υπόθεση Φλώρου, κρίνει ότι αν ο νομοθέτης ήθελε να αρκεστεί στις γνωματεύσεις των ΚΕΠΑ και τους γιατρούς δεν θα όριζε τα δικαστικά συμβούλια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης