Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Διχάζει το συντηρητικό κόμμα η δήλωση Johnson ότι το σχέδιο της May για το Brexit είναι γιλέκο αυτοκτονίας

Reuters: Διχάζει το συντηρητικό κόμμα η δήλωση Johnson ότι το σχέδιο της May για το Brexit είναι γιλέκο αυτοκτονίας
Παράλληλα, χαρακτήρισε το σχέδιο Τσέκερς που προωθεί η May έναν εξευτελισμό που μας εκθέτει σε έναν διηνεκή πολιτικό εκβιασμό
Έντονη κριτική προκάλεσε η δήλωση του πρώην βρετανού υπουργού Εξωτερικών Boris Johnson ότι «το σχέδιο για το Brexit που προωθεί η βρετανίδα πρωθυπουργός είναι σαν ένα γιλέκο αυτοκτονίας γύρω από το Βρετανικό Σύνταγμα όπου εκχώρησε τον εκπυρσοκροτητή στον διαπραγματευτή της ΕΕ Michel Barnier».
Παράλληλα χαρακτήρισε το σχέδιο Τσέκερς» έναν «εξευτελισμό που μας εκθέτει σε έναν διηνεκή πολιτικό εκβιασμό».
Οι δηλώσεις του υπερασπιστή του σκληρού Brexit, Boris Johnson δημοσιεύτηκαν στη βρετανική Sunday Mail προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από βουλευτές του συντηρητικού κόμματος της May.
Ο υπουργός Οικιστικής Πολιτικής James Bronrshais δήλωσε στο Reuters πως «η Βρετανία θα πρέπει να είμαστε αυστηρά προσηλωμένοι την παρούσα στιγμή για να προωθήσουμε το ‘σχέδιο Τσέκερς’ (για την έξοδο από την ΕΕ). Αυτό είναι το μόνο σχέδιο που προσφέρει λύσεις. Εκεί βρίσκεται το κέντρο της προσοχής μας»
παρόμοια είναι και η θέση του υπουργού Εσωτερικών Sanjish Javid ο οποίος τόνισε πως «το σχέδιο Τσέκερς είναι το μόνο που έχει κατατεθεί στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, υπονοώντας πως η Μέι δεν σκοπεύει να υπαναχωρήσει απέναντι στις πιέσεις να τροποποιηθεί η πολιτική για το Brexit.
«Η μόνη συμφωνία που δεν πρόκειται να αποσυρθεί από το τραπέζι είναι η συμφωνία ‘ Τσέκερς» είπε χαρακτηριστικά στο BBC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης