Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Επαναπατρίζονται οι δύο Τούρκοι στρατιώτες που συνελήφθησαν στον Έβρο - Δεν υπήρξε ανταλλαγή πυρών

Επαναπατρίζονται οι δύο Τούρκοι στρατιώτες που συνελήφθησαν στον Έβρο - Δεν υπήρξε ανταλλαγή πυρών
Συναγερμός σήμανε στην  ελληνοτουρκική μεθόριο στον Έβρο, όταν  δύο Τούρκοι στρατιωτικοί, που έφεραν τον οπλισμό τους, εντοπίστηκαν από ελληνική περίπολο
(upd) Για χαμηλής έντασης περιστατικό κάνουν λόγο στρατιωτικές πηγές αναφορικά με τους δύο Τούρκους στρατιωτικούς, που πέρασαν τον ποταμό Έβρο σήμερα (9/9/2018) και κρατούνταν στο φυλάκιο.
Μάλιστα έγιναν οι τυπικές οι διαδικασίες επαναπατρισμού των δύο Τούρκων στρατιωτικών, που επεστράφησαν στην τουρκική πλευρά.   
Υπενθυμίζεται, πως συναγερμός σήμανε στην  ελληνοτουρκική μεθόριο στον Έβρο, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες δύο Τούρκοι στρατιωτικοί, που έφεραν τον οπλισμό τους, εντοπίστηκαν από τοπικό κλιμάκιο και συνελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές.
Οι δύο Τούρκοι στρατιώτες,  μέλη τετραμελούς περιπόλου, συνελήφθησαν στις 11:30 το πρωί μεταξύ των χωριών Φέρρες και Πόρος
Τα μέλη της ελληνικής περιπόλου, όταν αντελήφθησαν ότι οι Τούρκοι στρατιωτικοί είχαν εισέλθει επί ελληνικού εδάφους, επιχείρησαν να τους ακινητοποιήσουν με τους δύο Τούρκους να οπισθοχωρούν να επιστρέψουν επί τουρκικού εδάφους, ενώ οι άλλοι δύο, ένας λοχίας και ένας αξιωματικός του τουρκικού στρατού δεν τα κατάφεραν και συνελήφθησαν.
Στη συνέχεια εκίνησαν διαπραγματεύσεις σε ανώτατο επίπεδο και λίγο μετά τις 18.30 οι δύο συλληφθέντες επεστράφησαν στην τουρκική πλευρά.
Οι στρατιωτικές ίδιες πηγές ενημέρωσης τόνιζαν ότι δεν υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών και δεν σημειώθηκε τραυματισμός.
Νωρίτερα, υπήρξε η πληροφορία πως είχε σημειωθεί ανταλλαγή πυρών με Έλληνες στρατιώτες, οι οποίοι τους ζήτησαν να σταματήσουν και να πετάξουν τα όπλα.

Στο σημείο εκείνο του Εβρου από την ελληνική πλευρά του ποταμού υπάρχει μια σειρά από καλύβες ιδιωτών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης