Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Mises Institute: Το AfD στην Γερμανία ισχυροποιείται ενάντια στα εγκλήματα των μεταναστών

Mises Institute: Το AfD στην Γερμανία ισχυροποιείται ενάντια στα εγκλήματα των μεταναστών
Οι υποστηρικτές του AfD αντιτάσσουν ότι συκοφαντούνται από κόμματα που φοβούνται να χάσουν την εξουσία τους και προσπαθούν να απαγορεύσουν ένα νόμιμο κόμμα που προτάσσει τα συμφέροντα των Γερμανών πολιτών.
Η Εναλλακτική για την Γερμανία AfD, που είναι ιδεολογικά εθνικιστικό κίνημα στην Γερμανία αποτελεί σημαντικό πόλο εξουσίας αναφέρει το αυστριακό ινστιτούτο σκέψης Misses Institute.
Η δολοφονία ενός Γερμανού πολίτη από δύο μετανάστες που δεν πήραν άσυλο στο Chemnitz και η απόπειρα κάλυψης από τη γερμανική αστυνομία συνέβαλαν στην αύξηση της υποστήριξης του AfD η Εναλλακτική για την Γερμανία κατά το οποίο, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση, ξεπέρασε το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDP) και είναι η δεύτερη ισχυρότερη πολιτική δύναμη στη Γερμανία.
Η υποστήριξη για το AfD έχει αυξηθεί σε 17%, ενώ η στήριξη για τους σοσιαλδημοκράτες έχει μειωθεί στο 16%.
Ο συνασπισμός CDU – CSU βρίσκεται στο 28,5%.
Η άνοδος του AfD ισχυροποιήθηκε από την οργή της κοινωνίας για την απόφαση της Merkel να επιτρέψει να εγκατασταθούν στην Γερμανία πάνω από ένα εκατομμύριο μετανάστες από την Αφρική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί το βίαιο έγκλημα και οι γερμανοί πολίτες να βλέπουν ως αιτία του κακού τους μετανάστες.
Όταν διεξήχθησαν ομοσπονδιακές εκλογές στις 24 Σεπτεμβρίου 2017, το CDU - CSU κέρδισε το 32,9% των ψήφων, το χαμηλότερο εκλογικό αποτέλεσμα σε σχεδόν 70 χρόνια.
Το SPD οι σοσιαλδημοκράτες κέρδισαν το 20,5%, που επίσης αποτελεί το χειρότερο ποσοστό.
Το ΑfD κέρδισε 12,6%, για να γίνει το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα της χώρας στο γερμανικό κοινοβούλιο.
Τα αποτελέσματα των εκλογών έδειξαν ότι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο παραδοσιακοί ψηφοφόροι του CDU / CSU στράφηκαν στο AfD.
Το κεντροαριστερό SPD έχασε 500.000 ψηφοφόρους προς το AfD, ενώ το αριστερό Κόμμα έχασε 400.000 ψηφοφόρους.
Επιπλέον, σχεδόν 1,5 εκατομμύριο ψηφοφόροι για πρώτη φορά ψήφισαν το AfD.
Αυτή η τάση συνχίζεται, όπως επιβεβαιώνεται συνεχώς από δημοσκοπήσεις από τις εκλογές του 2017.
Τα υπόλοιπα κόμματα προσπαθούν να ποινικοποιήσουν την δράση του AfD και μάλιστα ορισμένοι ζητούν να τεθεί το κόμμα υπό επιτήρηση.
Οι αντίπαλοι του AfD, οι οποίοι συχνά το χαρακτηρίζουν ως "άκρα δεξιά" ή "εξτρεμιστικό", υποστηρίζουν ότι οι εικαζόμενοι δεσμοί του κόμματος με τις νεοναζιστικές ομάδες αποτελούν απειλή για τη συνταγματική τάξη της Γερμανίας.
Οι υποστηρικτές του AfD αντιτάσσουν ότι συκοφαντούνται από κόμματα που φοβούνται να χάσουν την εξουσία τους και προσπαθούν να απαγορεύσουν ένα νόμιμο κόμμα που προτάσσει τα συμφέροντα των Γερμανών πολιτών.
Οι εκκλήσεις για παρακολούθηση της AfD από τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες, αφού μέλη του AfD συμμετείχαν σε μαζικές διαμαρτυρίες στο Chemnitz ενάντια στην εγκληματικότητα των μεταναστών.
Στις διαδηλώσεις ήταν επίσης παρόντες περίπου 50 χούλιγκαν και νεοναζί.
Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν όταν ένας 35χρονος Γερμανό-Κουβανός, ο Daniel Hillig, σκοτώθηκε στις 26 Αυγούστου από δύο μετανάστες κατά τη διάρκεια του ετήσιου φεστιβάλ της πόλης.
Η αστυνομία αρχικά αρνήθηκε να αποκαλύψει την ταυτότητα των δραστών, αλλά στις 27 Αυγούστου διέρρευσε η αστυνομική έκθεση στα μέσα ενημέρωσης – η έκθεση αποσύρθηκε από γερμανικά μέσα ενημέρωσης αλλά παραμένει σε ρωσικά sites.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι δολοφόνοι ήταν παράνομοι μετανάστες από το Ιράκ και τη Συρία.
Και οι δύο είχαν εκτεταμένη εγκληματική δράση ιστορίες, αλλά οι γερμανικές αρχές τους είχαν αφήσει ελεύθερους.
Η αστυνομία αργότερα επιβεβαίωσε ότι η έκθεση που διέρρευσε  ήταν αυθεντική και είπε ότι ξεκίνησε έρευνα για την διαρροή των εγγράφων.
Χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους για αρκετές ημέρες για να διαμαρτυρηθούν για τη δολοφονία και την αδράνεια των γερμανικών αρχών σχετικά με το θέμα της εγκληματικότητας των μεταναστών.
Οι διαδηλώσεις (και οι αντι-διαδηλώσεις) συγκέντρωσαν ένα ευρύ φάσμα της γερμανικής κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων των υποστηρικτών του AfD, καθώς και μέλη της αποκαλούμενης "ακροδεξιάς σκηνής".
Σε ορισμένες πορείες, μερικοί από τους διαδηλωτές έγιναν βίαιοι και άρχισαν να προσβάλλουν ορισμένους περαστικούς μετανάστες.
Το περιστατικό αυτό στη συνέχεια παραποιήθηκε από μέσα μαζικής ενημέρωσης της Γερμανίας που το μετέτρεψαν σε ακροδεξιές επιθέσεις εναντίον αθώων μεταναστών.
Λίγοι, ήταν οι πολιτικοί στην Γερμανία που καταδίκασαν τη δολοφονία, αλλά ταυτόχρονα απέρριψαν τις επιθέσεις εναντίον των μεταναστών.
Στις 27 Αυγούστου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Steffen Seibert, σε συνέντευξη Τύπου, καταδίκασε το «κυνήγι ανθρώπων διαφορετικής εμφάνισης, διαφορετικής προέλευσης» στους δρόμους του Chemnitz.
Η καγκελάριος Merkel τόνισε ότι υπάρχει μίσος στο δρόμο και αυτό είναι απαράδεκτο στο συνταγματικό μας κράτος και επικαλέστηκε ένα video.
Αργότερα αναδείχθηκε ότι όλοι οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης βασίστηκαν σε ένα βίντεο 19 δευτερολέπτων με τίτλο «Το κυνήγι για τον άνθρωπο στο Chemnitz» - το οποίο δημοσιεύτηκε στο YouTube και αργότερα μεταδόθηκε από το δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι ARD.
Το video δείχνει ένα άτομο να κυνηγάει ένα άλλο ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό.
Επιπλέον, ένας διαδηλωτής που συνελήφθηκε επειδή έκανε ναζιστικό χαιρετισμό στην συνέχεια αποδείχθηκε ότι ήταν αριστερός εξτρεμιστής που χαιρετούσε ναζιστικά για να δείξει ότι οι ναζιστές έχουν επανέλθει.
Ο πρόεδρος της Εσωτερικής Επιτροπής του Γερμανικού Κοινοβουλίου, Burkhard Lischka (SPD), προειδοποίησε για τον κίνδυνο εμφυλίου πολέμου:
«Υπάρχει ένας μικρός ακροδεξιός όχλος στη χώρα μας που φαντασιώνεται να επαναφέρει τον εμφύλιο πόλεμο στους δρόμους μας.
Αυτό στο Bundestag [γερμανικό κοινοβούλιο] ένα κόμμα επικροτεί αυτές τις υπερβολές κατά των ξένων συμπολιτών ως νόμιμη δράση, δείχνει ότι η πλειοψηφία της χώρας μας πρέπει να γίνει ακόμη πιο μαχητική όταν πρόκειται για το κράτος δικαίου, την δημοκρατία και συνοχή στην κοινωνία μας».
Ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδιακής Βουλής, Thomas Oppermann, ζήτησε την παρακολούθηση του AfD από την εγχώρια υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας, το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος (Bundesamt für Verfassungsschutz, BfV)
Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Horst Seehofer (CSU) αντέδρασε ότι δεν υπάρχει καμία βάση για την παρακολούθηση του AfD.
Στο περιθώριο μιας συνάντησης του CSU στο Βρανδεμβούργο, ο Seehofer υπερασπίστηκε τους διαδηλωτές του Chemnitz: «Ακριβώς επειδή οι άνθρωποι διαμαρτύρονται, αυτό δεν τους κάνει ναζί, η μετανάστευση είναι η μητέρα όλων των προβλημάτων»
Ο καγκελάριος της Σαξονίας Wolfgang Klein (CDU) εναντιώθηκε στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης:
«Δεν υπήρχε όχλος, δεν υπήρχαν κυνηγοί και θηράματα ανθρώπων, δεν υπήρχε πογκρόμ σε αυτή την πόλη».
Για αρκετό καιρό πολλοί πολίτες από όλα τα κοινωνικά στρώματα έχουν παρατηρήσει ότι τα προβλήματα ενσωμάτωσης ακόμη και των μεταναστών τρίτης και τέταρτης γενιάς έχουν αυξηθεί ειδικά για τους Τούρκους.
Η μαζική μετανάστευση των τελευταίων τριών ετών, με την λογική του «δικαιώματος ασύλου», αύξησε σημαντικά το φόβο των παράλληλων κοινωνιών, του εγκλήματος και της πολιτιστικής αλλοτρίωσης.    
Ο εξτρεμισμός δεν μπορεί να καταπολεμηθεί με τον αποκλεισμό, αλλά με την εξέταση των γεγονότων.
Όσοι θέλουν να καταλάβουν τους πολίτες που οι άλλοι τους χαρακτηρίζουν Nazi πρέπει να αποδυθούν τις ιδεολογικές παρωπίδες τους.
Ωστόσο αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Γερμανία είναι ότι το AfD ισχυροποιείται, επισκιάζοντας τα άλλα εξτρεμιστικά στοιχεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης