Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Στο ταμπλό οι παροχές Τσίπρα – Ανησυχούν οι αναλυτές για την κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου

tags :
ΧΑ: Στο ταμπλό οι παροχές Τσίπρα – Ανησυχούν οι αναλυτές για την κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου
Ο Πρωθυπουργός απέφυγε τις μεγάλες παροχές ή να ανακοινώσει αναστολή του μέτρου μείωσης των συντάξεων και να συγκρουστεί έτσι με δανειστές και αγορές
Η ομιλία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ αναμένεται να αποτυπωθεί στο ταμπλό του ΧΑ στη σημερινή συνεδρίαση, ενώ την ψυχολογία των επενδυτών θα επηρεάσει και το κλίμα που θα επικρατεί στο εξωτερικό.
Πάντως ο Πρωθυπουργός απέφυγε τις μεγάλες παροχές ή να ανακοινώσει αναστολή του μέτρου μείωσης των συντάξεων και να συγκρουστεί με δανειστές και αγορές.
Η κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου ανησυχεί τους αναλυτές, οι οποίοι δεν αποκλείουν κίνηση σε χαμηλότερα επίπεδα σήμερα.
Το γεγονός ότι η αγορά είναι σε τεχνικά υπερπουλημένα επίπεδα θα μπορούσε να φέρει κάποιες τοποθετήσεις βραχυπρόθεσμου ορίζοντα, αλλά από τη συνεδρίαση της Παρασκευής φάνηκε πως οι αγοραστές δεν είχαν ιδιαίτερη δύναμη.
 
Eurobank
Για σήμερα περιμένουμε πως τον τόνο θα τον θέσει η ψυχολογία που θα επικρατεί στις αγορές του εξωτερικού, η οποία είναι αρνητική λόγω της κλιμάκωσης των εμπορικών συγκρούσεων.
 
Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να αναζητήσει κατεύθυνση με τους επενδυτές να αποτιμούν την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.
 
Beta
Παρά το γεγονός ότι η αγορά είναι σε υπερπουλημένα επίπεδα, η αρνητική ψυχολογία στις μεγαλύτερες αγορές του εξωτερικού ίσως κρατήσουν τη μεταβλητότητα περιορίζοντας την προοπτική μίας αντίδρασης.
Στη σημερινή ατζέντα, η Quest ανακοινώνει αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου, ενώ η Ιντρακόμ θα είναι εκτός διαπραγμάτευσης από το τέλος της σημερινής συνεδρίασης λόγω reverse split.
 
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης