Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

«Unfair» Τσίπρα για το Ερρίκος Ντυνάν - Ερωτηματικά για τη στάση των επενδυτών

«Unfair» Τσίπρα για το Ερρίκος Ντυνάν - Ερωτηματικά για τη στάση των επενδυτών
Η δήλωση ότι το νοσοκομείο σχεδόν εκλάπη από το Δημόσιο και πως επιδρά στο διαγωνισμό πώλησης. Προβληματισμός στους επενδυτές.
Ένα “unfair”, που είναι πιθανόν να καθορίσει το αποτέλεσμα του εν εξελίξει διαγωνισμού πώλησης του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, διέπραξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στους φορείς της οικονομίας, το βράδυ του Σαββάτου, ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο αναφέρθηκε στο στόχο της κυβέρνησης να ενταχθεί το Ερρίκος Ντυνάν στο δημόσιο σύστημα περίθαλψης, αλλά σημείωσε ότι το νοσοκομείο ανήκε στο Δημόσιο και « σχεδόν εκλάπη».
Η παραπάνω αναφορά ξένισε καθώς διενεργήθηκε την ώρα που είναι σε εξέλιξη διαγωνισμός πώλησης του ιδιωτικού νοσοκομείου από την κάτοχό του, Τράπεζα Πειραιώς.
Πέντε επενδυτές έχουν περάσει στη δεύτερη φάση, βάσει της αξιολόγησης των μη δεσμευτικών προσφορών, και ετοιμάζονται να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές στις 15 Οκτωβρίου.
«Αν η πολιτεία, δια στόματος πρωθυπουργού, αμφισβητεί την κυριότητα του νοσοκομείου τότε ο διαγωνισμός δεν έχει νόημα καθώς ο αγοραστής κινδυνεύει να μπει σε έναν μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα» σημειώνει στέλεχος επενδυτικής τραπεζικής.
Υπάρχει, όμως, μια επιπλέον ιδιαιτερότητα που ανεβάζει το μέγεθος της πρωθυπουργικής αστοχίας σε “unfair”.
Ένας από τους πέντε ενδιαφερόμενους επενδυτές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το οποίο, όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Υγείας και επανέλαβε ο πρωθυπουργός, συνεργάζεται με το Δημόσιο για την απόκτηση του Ερρίκος Ντυνάν.
Αν πλειοδοτήσει, δηλαδή, και αποκτήσει το νοσοκομείο θα το δωρίσει στο Δημόσιο.
Είναι προφανές ότι το Ίδρυμα, σε αντίθεση με τους συνδιεκδικητές του, δεν πονοκεφαλιάζει από το ρίσκο αμφισβήτησης της κυριότητας του Ερρίκος Ντυνάν, καθώς προτίθεται να το δωρίσει στο Δημόσιο.
Επομένως διαμορφώνονται άνισες συνθήκες ανταγωνισμού, τις οποίες μάλιστα η πολιτεία, δια υπουργών και του πρωθυπουργού, φροντίζει να υπενθυμίζει έμμεσα πλην όμως σταθερά από την έναρξή του.  
Ταυτόχρονα, πλήττεται το κύρος και το αδιάβλητο της διαδικασίας, με αποτέλεσμα κάποιοι από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές να εξετάζουν σοβαρά την αποχώρησή τους.
Σημειώνεται ότι εδώ και μήνες είχαν κυκλοφορήσει φήμες στην αγορά, περί έγερσης θεμάτων κυριότητας από το Δημόσιο για μέρος του ακινήτου, επί του οποίου έχουν ανεγερθεί οι εγκαταστάσεις του Ερρίκος Ντυνάν.
   
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης