Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Πιθανή αναβολή αύξησης επιτοκίων από την ΕΚΤ για τα μέσα 2020 λόγω Ιταλίας, προστατευτισμού

Goldman Sachs: Πιθανή αναβολή αύξησης επιτοκίων από την ΕΚΤ για τα μέσα 2020 λόγω Ιταλίας, προστατευτισμού
Όσον αφορά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ την προσεχή Πέμπτη, η Goldman Sachs εκτιμά ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στη νομισματική πολιτική
Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αναβολής της πρώτης αύξησης επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα η Goldman Sachs, κυρίως λόγω της αβεβαιότητας που πηγάζει από τις εξελίξεις στην Ιταλία, την κρίση στις αναδυόμενες αγορές και τον προστατευτισμό.
Ωστόσο, το βασικό σενάριο προβλέπει αύξηση επιτοκίων στο δ΄ τρίμηνο του 2019 κατά 20 μονάδες βάσης.
Όσον αφορά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ την προσεχή Πέμπτη, η Goldman Sachs εκτιμά ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στη νομισματική πολιτική,
Το επιτόκιο καταθέσεων θα παραμείνει αμετάβλητο στο -0,4%, το βασικό επιτόκιο στο μηδέν, ενώ δεν αναμένονται αλλαγές στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.
Η Goldman εντοπίζει καθοδικούς κινδύνους οι οποίοι πηγάζουην από τον προστατευτισμό, την αδυναμία της ιταλικής οικονομίας, την κρίση στις αναδυόμενες αγορές και την πιθανή επιβράδυνση του ΑΕΠ.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι ο διοικητής της ΕΚΤ Mario Draghi θα δεχθεί ερωτήσεις για την Ιταλία και το δημόσιο χρέος, ωστόσο ο κεντρικός τραπεζίτης θα αποφύγει να δώσει σαφείς απαντήσεις για τις πολιτικές που προωθεί η ιταλική κυβέρνηση.
Η Goldman εκτιμά ότι η ΕΚΤ θα υποβαθμίσει ελαφρώς τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη το 2018 στο 2% (-0,1%).



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης