Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Αργεντινή και Τουρκία οι πιο εκτεθειμένες χώρες στο εταιρικό χρέος και τα υψηλότερα επιτόκια

Moody's: Αργεντινή και Τουρκία οι πιο εκτεθειμένες χώρες στο εταιρικό χρέος και τα υψηλότερα επιτόκια
Η Moody's καθησυχάζει για τον αντίκτυπο του εταιρικού χρέους και των υψηλότερων επιτοκίων, στις αξιολογήσεις των κρατών
Η πλειοψηφία των κρατών παρουσιάζουν περιορισμένο αντίκτυπο -από πλευράς πιστοληπτικής ικανότητας- σε ό,τι αφορά στο υψηλό εταιρικό χρέος και το νέο περιβάλλον υψηλότερων επιτοκίων, αναφέρει σε έκθεσή της η Moody's Investors Service.
Όπως εξηγεί ο αμερικανικός οίκος, η εταιρική μόχλευση έχει αυξηθεί τα τελευταία 10 χρόνια, καθώς οι εταιρείες επωφελήθηκαν παγκοσμίως από καθεστώς χαμηλού κόστους δανεισμού.
Καθώς οι συνθήκες χρηματοδότησης, η οικονομική ανησυχία στον εταιρικό τομέα ενδέχεται να αντισταθμίσει την πιστωτική ποιότητα των κρατικών ομολόγων, σημειώνεται.
Εντούτοις, ο κίνδυνος για την πιστοληπτική ικανότητα περιορίζεται, γενικότερα.
Η Moody's προσδιορίζει την Αργεντινή (Β2, σταθερό outlook) και την Τουρκία (Ba3, αρνητικό) ως τις πιο ευάλωτες χώρες στο υψηλό εταιρικό χρέος.
Η Κίνα (A1, σταθερό) είναι επίσης εκτεθειμένη, αν και η κυβέρνηση διαθέτει σημαντικά μεγαλύτερα πολιτικά και οικονομικά αποθέματα από την Αργεντινή ή την Τουρκία.
Σημαντικά υψηλό δανεισμό σε ξένο νόμισμα και αυξημένη μόχλευση παρουσιάζει η Τουρκία, ενώ στην Κίνα το εταιρικό χρέος σημείωσε έντονη αύξηση, πάνω από 150% του ΑΕΠ, από το 2007, σημειώνεται.
Από τις 41 αναπτυγμένες και τις αναδυόμενες αγορές που καλύπτονται από τη Moody's, ευπάθειες εξαιτίας του εταιρικού χρέους αντιμετωπίζουν περισσότερο ορισμένες αναδυόμενες αγορές.
Τα επίπεδα χρέους είναι επίσης αυξημένα στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τα οποία αφορούν χώρες στις οποίες τα εταιρικά ταμεία παρέχουν χρηματοδότηση για περιφερειακές επιχειρήσεις.
Ωστόσο, η Moody's καθησυχάζει…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης