Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή πτώση για τον χρυσό, λόγω Fed - Στα 1.199,80 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακή πτώση για τον χρυσό, λόγω Fed - Στα 1.199,80 δολ. ανά ουγγιά
Με οριακή πτώση έκλεισε ο χρυσός, εν μέσω των αυξημένων προσδοκιών για μια πιο «επιθετική» νομισματική σύσφιξη από τη Fed
Με οριακή πτώση έκλεισε σήμερα (10/9/2018) ο χρυσός, εν μέσω των αυξημένων προσδοκιών για μια πιο «επιθετική» νομισματική σύσφιξη από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), αλλά και εν μέσω των επίμονων εμπορικών ανησυχιών.
Η μεγάλη αύξηση των μισθών που έδειξε έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, ενέτεινε τις προσδοκίες για μια ταχύτερη αύξηση των επιτοκίων από τη Fed.
Ειδικότερα, στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ έδειξαν ότι το μέσο ωρομίσθιο στις ΗΠΑ σημείωσε τον Αύγουστο ετήσια αύξηση 2,9% -η μεγαλύτερη αύξηση από τον Ιούνιο του 2009- έναντι των προβλέψεων για μια αύξηση κατά 2,7%.
Σε μηνιαία βάση, ο μέσος ωρομίσθιος μισθός αυξήθηκε κατά 10 σεντς ή 0,4% στα 27,16 δολ. την ώρα.
Η Fed αναμένεται ευρέως ότι θα προβεί σε μια νέα αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίασή της αργότερα μες στον Σεπτέμβριο, ενώ η αγορά τοποθετεί την πιθανότητα για άλλη μια αύξηση τον Δεκέμβριο στο 72,1%, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group.
Υπενθυμίζεται ότι η Fed έχει ήδη αυξήσει τα επιτόκια δύο φορές φέτος.
Ο πρόεδρος της Fed της Βοστώνης, Eric Rosengren, εξέφρασε σήμερα τη θέση ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων θα συνεχιστούν για μεγαλύτερο διάστημα απ’ ό,τι αναμενόταν αρχικά, ενώ τόνισε ότι οι προοπτικές ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας ενισχύονται.
Ο ίδιος τόνισε ότι η Fed δεν χρειάζεται να αυξήσει τα επιτόκια ταχύτερα σε σχέση με τους τρέχοντες ρυθμούς, οι οποίοι μεταφράζονται σε περίπου μία αύξηση ανά τρίμηνο, ενώ η επόμενη αύξηση αναμένεται αργότερα εντός του μήνα.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με πτώση 60 σεντς ή 0,05% στα 1.199,80 δολ. ανά ουγγιά.
Υπενθυμίζεται ότι ο χρυσός σημείωσε απώλειες 0,5% στο σύνολο της περασμένης εβδομάδας.
Την ίδια ώρα, η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη στις εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Ο Trump δήλωσε την Παρασκευή (7/9) πως η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να επιβάλει δασμούς επιπλέον 267 δισ. δολαρίων -πέραν των 200 δισ. που έχουν ανακοινωθεί - στην Κίνα.
«Η εφαρμογή των δασμών ύψους 200 δισ. δολαρίων είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη, καθώς εξαρτάται από το τι θα συμβεί.
Σιχαίνομαι που το κάνω αυτό, αλλά θα πρέπει να προσθέσω ότι “περιμένουν στην ουρά» δασμοί επιπλέον 267 δισ. δολαρίων στις κινεζικές εισαγωγές”, τόνισε ο Trump.
Σε περίπτωση που ο Trump πραγματοποιήσει την απειλή του τότε οι δασμοί που θα επιβληθούν στην Κίνα θα ξεπερνούν το ύψος των εισαγωγών κινεζικών προϊόντων στις ΗΠΑ.
Βάσει των επίσημων στοιχείων των ΗΠΑ η αξία των εισαγωγών κινεζικών προϊόντων έφθασε το 2017 στα 505 δισ. δολάρια.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης