Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Η άνοδος των μετοχών θα φθάσει στο ζενίθ της τον Δεκέμβριο του 2018

Morgan Stanley: Η άνοδος των μετοχών θα φθάσει στο ζενίθ της τον Δεκέμβριο του 2018
Οι επενδυτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποχωρήσουν πριν να είναι αργά
Βέβαιοι ότι το 2019 δεν θα είναι διόλου ευχάριστο για τους επενδυτές εμφανίζονται οι αναλυτές της Morgan Stanley, ιδιαίτερα για όσους επενδύουν στις αμερικανικές μετοχές, από τη στιγμή που ο χρηματοπιστωτικός όμιλος μείωσε στο 0% τις τοποθετήσεις του σε αυτές.
Όπως τονίζει η Morgan Stanley οι αμερικανικές μετοχές έχουν ξεπεράσει σημαντικά τον στόχο που οι αναλυτές της είχαν τοποθετήσει για διάστημα 12 μηνών και θεωρεί ότι αυτό το εντυπωσιακό σε έκταση ράλι στη Wall Street θα λήξει σύντομα ή το αργότερο μέχρι το τέλος του 2018.
Παράλληλα ο όμιλος υποστηρίζει ότι τα κέρδη ανά μετοχή δεν θα είναι τόσο εντυπωσιακά το επόμενο έτος, καθώς έχουν φθάσει στο ζενίθ τους πριν από μερικούς μήνες.

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/MS%20def%201.jpg?itok=fOI0DvRy

Επίσης προσθέτει ότι η καλύτερη πορεία των αμερικανικών μετοχών σε σύγκριση με τις μη αμερικανικές έχει παραταθεί για διάσημα που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως μη λογικό.

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/MS%20def%202.jpg?itok=5kPVcdz9

Επιπρόσθετα –όπως φαίνεται στον πίνακα που ακολουθεί- η Morgan Stanley έχει θέσει υπό εξέταση ορισμένα γεγονότα που θα συμβούν εντός των επόμενων 2-3 μηνών και μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τις αγορές.

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/MS%20def%203.jpg?itok=IHTZj9rP

Επίσης ανησυχεί για τρεις βασικές τάσεις που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο τις αγορές:

Α. αντιστροφή τάσεων στον δείκτη του κύκλου της οικονομίας, η οποία μπορεί να πλήξει, μεταξύ άλλων, την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Β. Τα πραγματικά υψηλά επιτόκια και η σύσφιξη των χρηματοοικονομικών συνθηκών, κυρίως στις ΗΠΑ, μπορούν να περιορίσουν το risk premium για αμερικανικές μετοχές και μετοχές αναδυόμενων αγορών.

Γ. Ενδείξεις ότι η αύξηση των κερδών ανά μετοχή έχει φθάσει στο ζενίθ της κάτι που σύμφωνα με τους αναλυτές της Morgan Stanley έλαβε χώρα στο γ’ τρίμηνο του 2018 για τις αμερικανικές εταιρείες.

https://www.zerohedge.com/sites/default/files/inline-images/MS%20when%20stocks%20peak.jpg?itok=gaChphrj

Αν και οι στρατηγικοί αναλυτές της Morgan Stanley δεν συστήνουν στους πελάτες να «πουλήσουν εδώ και τώρα», φροντίζουν να προσθέσουν ότι «καλό θα είναι να μην περιμένετε να ακούσετε το τελευταίο… τραγούδι του πάρτι πριν φύγετε από αυτό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης