Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σύσκεψη κορυφής στο ΥΠΟΙΚ ενόψει της συνάντησης με τους επικεφαλής των Θεσμών

Σύσκεψη κορυφής στο ΥΠΟΙΚ ενόψει της συνάντησης με τους επικεφαλής των Θεσμών
Σύσκεψη κορυφής στο ΥΠΟΙΚ ενόψει της συνάντησης με τους επικεφαλής των Θεσμών
Σύσκεψη προετοιμασίας εν όψει των συναντήσεων με τους επικεφαλής των Θεσμών την Τετάρτη (11/9) , πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών.
Στη σύσκεψη μετείχαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Να σημειωθεί ότι τα τεχνικά κλιμάκια βρίσκονται ήδη στην Αθήνα και από σήμερα (10/9) και ξεκίνησαν να οργώνουν όλα τα υπουργεία που εμπλέκονται με τις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις (υπουργείο Οικονομικών, Γενικό Λογιστήριο, υπουργείο Εργασίας, υπουργείο Ανάπτυξης), ενώ επίσκεψη θα υπάρξει και στην Τράπεζα της Ελλάδος για το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων, το οποίο είναι συνδεδεμένο με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Δύο ημέρες μετά θα αφιχθούν στην πρωτεύουσα οι επικεφαλής επισπεύδοντας κατά ένα μήνα την επίσκεψή τους που ήταν αρχικά να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο και άλλαξε έπειτα από αίτημα των ελληνικών αρχών.
Το κουαρτέτο θα μείνει μέχρι την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου στη χώρα μας, διάστημα το οποίο θεωρείται αρκετό για να συζητήσει με τους εκπροσώπους της ελληνικής πλευράς την πορεία των βασικών μεγεθών της οικονομίας και τα σχέδιά της για φορο-ελαφρύνσεις που θα ενσωματωθούν στον προϋπολογισμό του 2019, στη βάση των χθεσινών εξαγγελιών του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ.
Στο οικονομικό επιτελείο δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στον προϋπολογισμό του 2019 όχι μόνο γιατί θα είναι ο πρώτος μετά το μνημόνιο αλλά διότι με αυτόν η κυβέρνηση θα πορευτεί προς τις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις που έχει την επόμενη χρονιά (ευρωεκλογές, δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, εθνικές εκλογές).
Το πιο καυτό θέμα για την κυβέρνηση είναι οι συντάξεις και τα περιθώρια που έχει να αναστείλει την περικοπή τους από την 1η Ιανουαρίου του 2019.
                                                                 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης