Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση στη ΔΕΘ παρουσίασε συγκροτημένο στρατηγικό σχέδιο για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα

Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση στη ΔΕΘ παρουσίασε συγκροτημένο στρατηγικό σχέδιο για τη  μεταμνημονιακή Ελλάδα
Θετικό το κλίμα στους θεσμούς να μην ισχύσει το μέτρο μείωσης των συντάξεων
Τις θέσεις – προτάσεις που ανέλυσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας σε εκπομπή της ΕΤ1, μην παραλείποντας να επιτεθεί και στη Νέα Δημοκρατία.
Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο ο πρωθυπουργός παρουσίασε στη ΔΕΘ ένα συγκροτημένο σχέδιο για την Ελλάδα μετά το μνημόνιο, ενώ τα μέτρα που ανακοίνωσε αφορούν τον δημοσιονομικό χώρο που δημιουργείται και τον οποίο η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να τον αξιοποιήσει κατά το δοκούν.
Σε αυτό έχουν συμφωνήσει και οι δανειστές, προσέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Επιπρόσθετα τόνισε ότι η Ελλάδα πέρασε, πλέον, σε μία περίοδο λελογισμένης δημοσιονομικής επέκτασης που θα επιφέρει περισσότερα αναπτυξιακά αποτελέσματα στο μέλλον.
«Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις εκμοντερνισμού του κράτους που δημιούργησαν οι παλιότερες κυβερνήσεις
Το πακέτο των μέτρων που παρουσίασε ο πρωθυπουργός είναι απολύτως κοστολογημένο», υποστήριξε ο κ. Τζανακόπουλος.
Αναφορικά με την αγορά εργασίας επανέλαβε τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι από το 2015 έως και σήμερα έχουν δημιουργηθεί 320.000 θέσεις εργασίας και ότι την επόμενη 5ετία θα δημιουργηθούν επιπλέον 500.000 νέες θέσεις, γεγονός που θα βοηθήσει ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της κυβέρνησης για μείωση της ανεργίας στο 10%.

Συντάξεις και ασφαλιστικό σύστημα

Αναφερόμενος στην περικοπή των συντάξεων ο κ. Τζανακόπουλος επανέλαβε ότι αυτό αποτελούσε μία απαίτηση του ΔΝΤ, η οποία είναι αντιαναπτυξιακή, ενώ υποστήριξε ότι υπάρχει θετικό κλίμα μεταξύ των εκπροσώπων των θεσμών στην πρόταση της κυβέρνησης να μην εφαρμοστεί.
Σχετικά με τις προτάσεις της ΝΔ για το ασφαλιστικό σύστημα και εδώ ο κ. Τζανακόπουλος εμφανίστηκε ως ηχώ του πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας ότι « το κεφαλαιοποιητικό που προτείνει η ΝΔ είναι επικίνδυνο.
Η ΝΔ θέλει να δημιουργήσει ένα σύστημα για να κάνει δώρο στους ιδιώτες που θέτει σε κίνδυνο τις συντάξεις 2 εκατ. συνταξιούχων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης