Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο άνθρωπος που έπαιξε παιχνίδια εις βάρος των ελληνικών τραπεζών ο Rolf Klug υποβαθμίζεται στον SSM

Ο άνθρωπος που έπαιξε παιχνίδια εις βάρος των ελληνικών τραπεζών ο Rolf Klug υποβαθμίζεται στον SSM
Ο Rolf Klug (στην φωτό δεξιά) έδειξε εμμονή και μίσος προς συγκεκριμένους έλληνες τραπεζίτες, ζήτησε να αντικατασταθούν οι διοικήσεις και επέμεινε ότι οι τράπεζες πρέπει να περάσουν στα χέρια νέων ιδιωτών.
Ο Rolf Klug αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του SSM του Μόνιμου Εποπτικού Μηχανισμού των τραπεζών μπορεί να μην λέει τίποτε στο ευρύ κοινό στην Ελλάδα.
Όμως για όσους παρακολουθούν σθενά το ελληνικό banking γνωρίζουν ότι ο Rolf Klug ήταν αυτός που προκάλεσε με τις παρεμβάσεις του, με τις παρασκηνιακές κινήσεις του και μεθοδεύσεις και με την όσμωση του με συμφέροντα να παρέμβει προκλητικά στο ελληνικό banking και να μεθοδεύσει την αντικατάσταση της πιο επιτυχημένης διοίκησης στο ελληνικό banking της τράπεζας Πειραιώς.
Χρησιμοποιώντας μεθόδους που πλήττουν το κύρος του SSM, κινήθηκε κατά τρόπο ωμό, παρεμβατικό και με στόχο να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα μετόχων.
Ο Rolf Klug έδειξε εμμονή και μίσος προς συγκεκριμένους έλληνες τραπεζίτες, ζήτησε να αντικατασταθούν οι διοικήσεις και επέμεινε ότι οι τράπεζες πρέπει να περάσουν στα χέρια νέων ιδιωτών.
Το παράδοξο όμως είναι ότι οι ιδιώτες δεν είναι μακροπρόθεσμοι επενδυτές αλλά hedge funds.
Η αντικατάσταση του αποτελεί ένα ακόμη βήμα ότι ο SSM από εδώ και πέρα δεν θα αντιμετωπίζει με προκατάληψη το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Ο Rolf Klug από εδώ και πέρα δεν θα ασχοληθεί άλλη φορά με τις ελληνικές τράπεζες.
Ο SSM σε γενικές γραμμές έχει κινηθεί θεσμικά απέναντι στις ελληνικές τράπεζες αλλά σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις έχει συμπεριφερθεί εξωθεσμικά με στόχο να εξυπηρετήσει συμφέροντα έξω από την λογική της εποπτείας…που υπηρετεί ή που θα έπρεπε να υπηρετεί ο Rolf Klug.
Ευελπιστούμε από εδώ και πέρα να συνεχίσει να αντιμετωπίζει τις τράπεζες της Ευρώπης θεσμικά και με κριτήρια εποπτείας και μόνο και προφανώς να μην επηρεάζεται από πάσης φύσεως συμφέροντα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης