Τελευταία Νέα

Τεχνικές ενδείξεις, εκτιμήσεις και σχόλια για την βραχυπρόθεσμη πορεία δεικτών και μετοχών

tags :
Τεχνικές ενδείξεις, εκτιμήσεις και σχόλια για την βραχυπρόθεσμη πορεία δεικτών και μετοχών
  • Ο επενδυτής που εφαρμόζει σωστή Τεχνική Ανάλυση δεν κάνει προβλέψεις με αυτήν.

Τεχνικές ενδείξεις, εκτιμήσεις και σχόλια για την βραχυπρόθεσμη πορεία δεικτών και μετοχών



Η Τεχνική Ανάλυση
 
μπορεί να βοηθήσει κόντρα στα οικονομικά πραγματικά δεδομένα.. Ειδικά, όταν γίνεται χαμός και πανικός; Φυσικά και ΟΧΙ
  • Κανείς επενδυτής… ούτε μεγάλος, ούτε μικρός δεν δίνει σημασία σε ακίνητες στηρίξεις/αντιστάσεις στο διάγραμμα… όταν θέλει να πουλήσει για οποιοδήποτε λόγο.
  • Το χρήμα και η κατεύθυνση του είναι αυτή που κινεί τις αγορές… Και όχι η Τεχνική Ανάλυση.
  • Ο επενδυτής που εφαρμόζει σωστή Τεχνική Ανάλυση δεν κάνει προβλέψεις με αυτήν.
  • Προσπαθεί να μετρήσει τι κάνει η “αγορά” ανά πάσα δεδομένη στιγμή, για να την ακολουθήσει…
  • AΠOΨΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΝΑΛΥΤΩΝ: Η τεχνική ανάλυση τιμών είναι μια διαδικασία που απαιτεί, ευέλικτη σκέψη,καμία εμμονή και προκατάληψη και δεν επιδέχεται “μονολιθικών” και μονόπλευρων απόψεων. Οποιαδήποτε προσκόλληση σε “γνώμες” είναι αντίθετη προς αυτήν και την αντιμάχεται,η τεχνική ανάλυση είναι ένα “ανεξάρτητο σημείο αναφοράς” για το τι ακριβώς συμβαίνει και μας προστατεύει από τον ίδιο μας τον εαυτό!  Ενα “εαυτο” που “πιστευει”ή “νομιζει” είτε έχει την “αισθηση”…
  • ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ Η ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ!
  • Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΡΤΙΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΤΗΣ
  • ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΙ ΚΑΘΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΡΕΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΑΠΟΤΥΠΟΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ “ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ”ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ
  • ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ…
TIMEΣ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ 10/9
ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ- ΕΕΕ@28,2000 ευρώ και +1,29%: Την έχουμε συνηθίσει να αντισταθμίζει την πτώση των υπολοίπων, αν και το τελευταίο διάστημα κινείται παράλληλα με την αγορά. Η ζώνη του 2800-2840 είναι πολύ σημαντική στήριξη και το πιο πιθανό είναι να δοκιμάσει αντίδραση. Μϊα κατοχύρωση του επιπέδου θα προβληματίσει. Το 2964-3000 είναι κύρια αντίσταση με το 30 σε κλείσιμο να μας δίνει και ημερήσιο αγοραστικό σήμα

ΤΙΤΚ@20,1000 ευρώ: Από τους πρώτους που δοκιμάζει το ημερήσιο make or break



ΕΥΡΩΒ@0,7000



ΠΕΙΡΑΙΩΣ@2,2100 ευρώ



ΑΛΦΑ@1,4500 ευρώ



ΕΤΕ ΒΑΝΚ@2,0500 ευρώ



ΔΤΡ@662,40 μονάδες



ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ@1,4650 ευρώ



Η μεσοπρόθεσμη τάση έχει αλλάξει από τον προηγούμενο μήνα με μία αγορά που ουσιαστικά είχε ανοδικότητα σχεδόν δύο ετών έχοντας ξεκινήσει την κίνηση από την ζώνη των 630 μονάδων. Ο τραπεζικός κλάδος είναι αυτός που έχει καθηλώσει σε απόδοση των ΓΔ και τον ftse25 μιας και ποτέ δεν κατάφερε να καταγράψει όλο αυτό το διάστημα ένα νεότερο υψηλό σε μεγάλη εικόνα και πλέον δοκιμάζει τις πολύ σημαντικές στηρίξεις της ζώνης του 630. Η οικονομία μπορεί να έχει πατήσει και να έχει αποφύγει τα χειρότερα αλλά παρόλα αυτά ακόμα δεν έχει κάνει την διαφορά που θα μας δώσει τέτοια ανάπτυξη που θα καλύψουμε αργά και σταθερά τα χαμένα των τελευταίων ετών.

Σίγουρα ο στόχος του 3,5% είναι υψηλός παρόλα αυτά η χώρα με κάποιες τομές έχει τα φόντα να καταφέρει να αλλάξει δυναμικά ρότα. Η κυβέρνηση φαίνεται ότι σιγά σιγά αλλάζει πολιτική τουλάχιστον στα λόγια χωρίς παρόλα αυτά να γίνονται και πράξεις τομές που μπορούν να βοηθήσουν σύντομα την αλλαγή κατεύθυνσης με γρήγορους ρυθμούς.
Είμαστε ήδη μπροστά σε μία προεκλογική περίοδο που χωρίς να ξέρουμε τον ακριβή χρόνο διεξαγωγής τους ξέροντας ότι πάντα μία τέτοια περίοδος προβληματίζει την οικονομία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πλέον η όποια εκλογική εξαγγελία εκτός χρόνου δεν πρόκειται να προβληματίσει την αγορά κάτι που συνέβαινε τα τελευταία οκτώ χρόνια. Δεν φοβόμαστε τόσο τις τιμές και τις αποτιμήσεις της αγοράς αλλά πρωτίστως τον χαμένο χρόνο που τόσο μας έχει στοιχίσει και συνεχίζει να στοιχίζει στην οικονομία και παράλληλα στις ζωές μας.

Μία οικονομία που έχει βαλτώσει και χρειάζεται απλά μερικές τομές για να κάνει την διαφορά έχοντας τεράστιες δυνατότητες τα επόμενα χρόνια. Από την άλλη προβληματιζόμαστε με τις ξένες αγορές μιας και τυχόν αναταραχή μπορεί να επηρεάσει πολύ πιο εύκολα και την Ελλάδα όσα μαξιλάρια και να έχει για το επόμενο διάστημα. Σίγουρα μπορεί να κινηθούμε σε διαφορετική ρότα από τους ξένους, παρόλα αυτά είναι καλύτερο να τους έχουμε μαζί μας και όχι ανάποδα. Σίγουρα χάσαμε το μεγαλύτερο τουλάχιστον μέρος του ανοδικού τους κύκλου από το 2008 συνεχίζοντας να κάνουμε ότι μπορούμε για να χάσουμε και άλλο χρόνο.
 http://www.fastfinance.gr

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ – WEEKLY REVIEW

http://www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης