Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Νέες επενδυτικές ευκαιρίες στις αναδυόμενες αγορές - Οι επενδυτές να επιδείξουν προσοχή

Νέες επενδυτικές ευκαιρίες στις αναδυόμενες αγορές - Οι επενδυτές να επιδείξουν προσοχή
Ο αναλυτής Bryn Jones της Rathbones δήλωσε ότι έφτασε η στιγμή για επιστροφή στις αναδυόμενες αγορές, αλλά οι επενδυτές θα πρέπει να επιδείξουν προσοχή
Νέες επενδυτικές ευκαιρίες δημιουργεί η αναταραχή που επικράτησε στις αναδυόμενες αγορές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Bryn Jones της Rathbones.
«Κοιτάζοντας στις αναδυόμενες αγορές γενικά, στην πραγματικότητα επιστρέφει σε πιο δίκαιο επίπεδα, εάν θέλει κάποιος να αρχίσει τις αγορές ξανά» δήλωσε στο CNBC.
Οι ανησυχίες σχετικά με τις αναδυόμενες αγορές έχουν επιδεινωθεί δεδομένου του πλαίσιο της αμερικανικής οικονομίας.
Η Fed είναι στον δρόμο αύξησης των επιτοκίων, το δολάριο κινείται ανοδικά και οι κλιμακούμενες εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας προκαλούν προβλήματα γι' αυτές τις οικονομίες.
Ωστόσο, ο Jones είναι σίγουρος ότι όλη αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει ευκαιρίες.
«Υπάρχουν ευκαιρίες στις αναδυόμενες αγορές...
Επί του παρόντος, ο βασικός τρόπος με τον οποίο θα κινηθούμε είναι μέσω σκληρού νομίσματος, δηλ. μέσω του δείκτη δολαρίου, όπου πιθανόν μπορεί να υπάρξουν αποδόσεις 7% κατά μέσο όρο» επεσήμανε.
Ο Jones εξήγησε ότι ο καλύτερος τρόπος για να «παίξει» κάποιος μέσω δολαρίου είναι η επένδυση μέσω funds τρίτων, συμπεριλαμβανομένων των βραχυπρόθεσμων ομολόγων, που συνδέονται με δολάρια και θα μπορούσαν να προσφέρουν αποδόσεις περίπου 8%.
Ωστόσο, ο Jones προειδοποίησε ότι η επιλογή των αναδυόμενων αγορών σε αυτό το σημείο θα πρέπει να γίνει «με προσοχή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης