Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Κατά +1,5% αυξήθηκε η απασχόληση, σε ετήσια βάση, το β΄ τρίμηνο 2018 - Στο +1,4% η άνοδος στην ΕΕ

Ευρωζώνη: Κατά +1,5% αυξήθηκε η απασχόληση, σε ετήσια βάση, το β΄ τρίμηνο 2018 - Στο +1,4% η άνοδος στην ΕΕ
Σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, η απασχόληση στην ενιαία νομισματική ένωση αυξήθηκε κατά +0,4%
Σημαντική άνοδο κατέγραψε η απασχόληση στην Ευρωζώνη το δεύτερο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (11/9) στοιχεία της Eurostat, διατηρώντας την τάση των τελευταίων μηνών.
Ειδικότερα, ο αριθμός των απασχολούμενων στην ενιαία νομισματική ένωση αυξήθηκε κατά +0,4% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2018, όταν και είχε σημειωθεί επίσης τριμηνιαία άνοδος της τάξεως του +0,4%.
Παράλληλα, σε ότι αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η τριμηναία άνοδος διαμορφώθηκε επίσης στο +0,4%, έναντι +0,5% για τους πρώτους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους.
Σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, η απασχόληση αυξήθηκε κατά +1,5% στην Ευρωζώνη και κατά +1,4% στην Ευρωπαϊκής Ένωση, έναντι ετήσιας ανόδου +1,5% και στις δύο περιοχές το προηγούμενο τρίμηνο.
Όπως αναφέρει η Eurostat, συνολικά 238,9 εκατ. άτομα εργάζονται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκ των οποίων τα 158 εκατ. άτομα εντοπίζονται στην Ευρωζώνη, αριθμοί που αποτελούν τους υψηλότερους που έχουν καταγραφεί ποτέ από την υπηρεσία.
Μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, η μεγαλύτερη τριμηνιαία άνοδος καταγράφηκε σε Εσθονία (+1,3%) και Πολωνία (+1,2%) ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε σε Λετονία, Πορτογαλία και Ρουμανία (όλες στο -0,3%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης