Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Di Maio για νέα κυβερνητική κρίση με αφορμή το εισόδημα των πολιτών

tags :
Προειδοποίηση Di Maio για νέα κυβερνητική κρίση με αφορμή το εισόδημα των πολιτών
Θα προχωρήσουμε το μέτρο του εισοδήματος, το υποσχεθήκαμε στους πολίτες, διαφορετικά θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στην κυβέρνηση είπε ο Di Maio
Νέες διαβεβαιώσεις ότι η Ιταλία θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις της απέναντι στην ΕΕ ως προς τους δημοσιονομικούς της στόχους παρείχε ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εργασίας της Ιταλίας, Luigi Di Maio, ο οποίος πάντως επέμεινε πως οι προεκλογικές του δεσμεύσεις για το εισόδημα των πολιτών πρέπει να εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2019 διαφορετικά προανήγγειλε σοβαρό πρόβλημα στο εσωτερικό της κυβέρνησης.
Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ANSA ο Di Maio υποστήριξε πως «δεν υπάρχει καμία ανάγκη για την Ιταλία να παραβιάσει το όριο του 3% στο έλλειμμα της».
Παρόλο αυτά διαβεβαίωσε πως η βασική προεκλογική του δέσμευση για την παροχή του «εισοδήματος των πολιτών» προς τους φτωχότερους και άνεργους Ιταλούς πολίτες θα προχωρήσει.
«Θα το κάνουμε.
Αναλάβαμε μια δέσμευση απέναντι στους Ιταλούς πολίτες.
Το εισόδημα των πολιτών πρέπει να ενταχθεί στον προϋπολογισμό.
Διαφορετικά θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στην κυβέρνηση» υποστήριξε ο Di Maio, την ώρα που η Lega του Salvini επιμένει πως η προσοχή πρέπει να δοθεί στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση.
Σημειώνεται πως τον περασμένο Μάιο Salvini και Di Maio είχαν υποσχεθεί στους Ιταλούς φορολογικές περικοπές και κοινωνικές δαπάνες περίπου 125 δις ευρώ.
Οι εξαγγελίες αυτές θορύβησαν την ΕΕ, η οποία έστειλε σαφές μήνυμα προς την ιταλική κυβέρνηση πως δεν πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της και να μην ξεπεράσει το όριο του 3% που θεωρείται άκρως απαραίτητο προκειμένου να συνεχιστεί με τους σημερινούς ρυθμούς η απομείωση του δημόσιου χρέους της.
Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Giovanni Tria υποστήριξε ότι το έλλειμμα για το 2019 θα κινηθεί κάτω του 2%, κοντά στο 1,5%, αν και Salvini και Di Maio έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι θα προτιμούσαν να κινηθεί ακόμα ψηλότερα, αλλά κάτω του 3% προκειμένου να υλοποιήσουν μέρος των δεσμεύσεων τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης