Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υποχωρεί ξανά ο χρυσός εν μέσω εμπορικών εντάσεων - Στο -0,20% και τα 1.199,80 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Υποχωρεί ξανά ο χρυσός εν μέσω εμπορικών εντάσεων - Στο -0,20% και τα 1.199,80 δολ. ανά ουγγιά
Οι επενδυτές στρέφονται ξανά προς το αμερικανικό δολάριο καθώς η εμπορική διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας συνεχίζεται
Πτώση καταγράφει σήμερα Τετάρτη (12/9) ο χρυσός, υποχωρώντας ξανά κάτω από τη ζώνη των 1.200 δολ. ανά ουγγιά, καθώς οι επενδυτές απομακρύνονται από τα πολύτιμα μέταλλα εν μέσω των εμπορικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Ειδικότερα, περί τις 9:55 π.μ. η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεων Δεκεμβρίου καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,20% στα 1.199,80 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια που ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ ενισχύεται κατά +0,13% στις 95,17 μονάδες.
Οι επενδυτές στρέφονται ξανά προς το αμερικανικό νόμισμα, γεγονός που ασκεί πιέσεις προς τον χρυσό, καθώς η πορεία του είναι συνήθως αντιστρόφως ανάλογη με αυτή του δολαρίου.
Ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, δήλωσε πρόσφατα ότι η Ουάσιγκτον θα λάβει μία σκληρή στάση απέναντι στο Πεκίνο, απειλώντας να προχωρήσει σε νέο κύμα δασμών, γεγονός που έχει προκαλέσει αναταραχές από τις αγορές.
Από τον Απρίλιο, όταν και ο χρυσός έφθασε στα υψηλότερα επίπεδα του τρέχοντος έτους, μέχρι και σήμερα, το πολύτιμο μέταλλο έχει απωλέσει συνολικά το -12% της τιμής του, καθώς πλέον δεν λογίζεται ως «ασφαλές καταφύγιο» από τους επενδυτές.
Παράλληλα, οι προσδοκίες της αγοράς για νέα αύξηση των επιτοκίων από την Αμερικανική Ομοσποδνιακή Τράπεζα αργότερα εντός του μήνα συνεχίζει να ασκεί πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο, καθώς εφόσον αυτή πραγματοποιηθεί, θα μπορούσε να αυξήσει τη ζήτηση για το δολάριο και να μειώσει τη ζήτηση για τον χρυσό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης