Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weber (ΕΛΚ): Σαμαράς, Rajoy και Αναστασιάδης πήραν τα κατάλληλα μέτρα και έσωσαν το ευρώ

Weber (ΕΛΚ): Σαμαράς, Rajoy και Αναστασιάδης πήραν τα κατάλληλα μέτρα και έσωσαν το ευρώ
Όπως τόνισε, το ΕΛΚ είναι περήφανο για όσα έπραξε, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στους πρώην πρωθυπουργούς Ισπανίας M. Rajoy, της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά και στον Νίκο Αναστασιάδη
Το εγκώμιο του Αντώνη Σαμαρά, του Marriano Rajoy και του Νίκου Αναστασιάδη έπλεξε ο επικεφαλής της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Manfred Weber,  κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την κατάσταση της Ένωσης του 2018.
Όπως τόνισε, το ΕΛΚ είναι περήφανο για όσα έπραξε, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στους πρώην πρωθυπουργούς Ισπανίας M. Rajoy, της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά και στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.
 "Όλοι αυτοί πήραν τα απαραίτητα μέτρα και έσωσαν το ευρώ με την πολιτική που εμείς εφαρμόσαμε", είπε , σημειώνοντας ότι ούτε ο Jeroen Dijsselbloem, ούτε ο Pierre Moscovici, αλλά ούτε οι Σοσιαλιστές παρουσίασαν μια εναλλακτική πρόταση για το πώς θα μπορούσε να αντεπεξέλθει η ΕΕ στην πρόκληση που είχε τότε μπροστά της.
Για το Brexit, o επικεφαλής του ΕΛΚ σημείωσε ότι σήμερα η Ευρώπη είναι ενωμένη και έτοιμη για μια συμφωνία, σε αντίθεση με το Λονδίνο το οποίο δεν μπορεί να δώσει ακόμα σαφείς απαντήσεις.
;Όσον αφορά τη μετανάστευση, ο Weber αναφέρθηκε στη σημαντική μείωση των αφίξεων μεταναστών, μέσω της Μεσογειακής οδού, κατά 80% σε σχέση με το 2015. Πρόσθεσε ότι "κλειδί" είναι η αυστηρή φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και καλωσόρισε την πρόταση για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης