Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Ο πρωθυπουργός Netanyahu κατηγορεί την Ευρώπη για ενδοτικότητα προς το Ιράν

Ισραήλ: Ο πρωθυπουργός Netanyahu κατηγορεί την Ευρώπη για ενδοτικότητα προς το Ιράν
Ισραήλ: Ο πρωθυπουργός Netanyahu κατηγορεί την Ευρώπη για ενδοτικότητα προς το Ιράν
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ B. Netanyahu κατηγόρησε σήμερα (12/9) τους ευρωπαίους ηγέτες ότι επιδεικνύουν ενδοτικότητα προς το Ιράν αντί να αντιτίθενται στις "τρομοκρατικές" του δραστηριότητες.
Οι δηλώσεις του Netanyahu που διατυπώθηκαν ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου συνάδουν απόλυτα με τις προσπάθειες του ισραηλινού πρωθυπουργού να προτρέψει τους παγκόσμιους ηγέτες να ενωθούν με την Ουάσινγκτον στις πιέσεις της επί της Τεχεράνης.
"Ήρθε η ώρα ο κόσμος να ενωθεί για την καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων.
Το έπραξε σε κάποιο βαθμό κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, αλλά δεν το πράττει κατά του Ιράν", δήλωσε ο Νετανιάχου.
Στις 8 Μαΐου, ο πρόεδρος D. Trump ανακοίνωσε την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και την επαναφορά των κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης καθώς και κατά όλων των επιχειρήσεων που έχουν σχέσεις με τη χώρα αυτή.
Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις απέρριψαν το αίτημα των ΗΠΑ για την οικονομική απομόνωση του Ιράν με το επιχείρημα ότι η συγκεκριμένη συμφωνία εμποδίζει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικό όπλο.
Σφοδρός πολέμιος της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, ο Netanyahu ζητεί ενίσχυση των κυρώσεων και δηλώνει ότι ανησυχεί μήπως το Ιράν αποκτήσει ατομική βόμβα, στόχος της οποίας θεωρεί ότι θα είναι η χώρα του.
"Ο κατευναστικός λόγος απέναντι στο Ιράν ενθαρρύνει τις συνεχείς επιθέσεις κατά των αξιών και της ασφάλειας του ελεύθερου κόσμου.
Είναι καιρός η Δύση να συνενωθεί στις ξεκάθαρες προσπάθειες της κυβέρνησης Trump κατά του τρομοκρατικού καθεστώτος στην Τεχεράνη", δήλωσε ο Netanyahu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης