Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό δύο εβδομάδων ο χρυσός - Άνοδος 0,7% στα 1.210,90 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε υψηλό δύο εβδομάδων ο χρυσός - Άνοδος 0,7% στα 1.210,90 δολ. ανά ουγγιά
Με κέρδη 0,7% έκλεισε ο χρυσός, με το πολύτιμο μέταλλο να ανέρχεται σε υψηλό δύο εβδομάδων
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (11/9/2018) ο χρυσός, με το πολύτιμο μέταλλο να ανέρχεται μάλιστα σε υψηλό δύο εβδομάδων, καθώς το δολάριο δέχτηκε πιέσεις από τις εμπορικές ανησυχίες.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η κυβέρνησή του έχει προετοιμάσει νέους δασμούς σε κινεζικά αγαθά ύψους 267 δισ. δολ., πέραν των 200 δισ. που έχουν ήδη ανακοινωθεί.
Η Κίνα ανέφερε χθες ότι την επόμενη εβδομάδα θα ζητήσει άδεια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) για την επιβολή κυρώσεων στις ΗΠΑ, λόγω μη συμμόρφωσης της Ουάσιγκτον με απόφασή του, όπως προκύπτει από την ατζέντα του Οργανισμού.
Εν τω μεταξύ, δημοσίευμα της «Wall Street Journal» αναφέρει πως οι ΗΠΑ έχουν προσεγγίσει την Κίνα για έναν νέο γύρο εμπορικών διαπραγματεύσεων, σε μια προσπάθεια να δοθεί στο Πεκίνο μία ακόμα ευκαιρία να κατευνάσει τις ανησυχίες της Ουάσιγκτον, προτού η κυβέρνηση Trump επιβάλει επιπλέον δασμούς στις εισαγωγές κινεζικών αγαθών.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 8,70 δολ. ή 0,7% στα 1.210,90 δολ. ανά ουγγιά -το υψηλότερο επίπεδο από τις 29 Αυγούστου 2018.
Την ίδια ώρα, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,3% έναντι του δολαρίου, στο 1,164 δολ., ενώ ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε κατά 0,4% στις 94,8 μονάδες.
Σημειώνεται ότι το αποδυναμωμένο δολάριο τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά φθηνότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Εν τω μεταξύ, τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται στην Beige Book της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), προκειμένου να αναζητήσουν περαιτέρω ενδείξεις για τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.
Η Lael Brainard, κυβερνήτης της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ότι η Fed θα συνεχίσει πιθανώς με την προσέγγιση των σταδιακών αυξήσεων των επιτοκίων, αλλά θα επιταχύνει τον ρυθμό των αυξήσεων εάν υπάρξουν ενδείξεις ότι συνεχίζουν να εντείνονται οι δημοσιονομικές ανισορροπίες.
Σημερινά στοιχεία έδειξαν μια απροσδόκητη πτώση των τιμών παραγωγού για τον Αύγουστο -την πρώτη πτώση σε διάστημα 1,5 έτους.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά 0,1% τον Αύγουστο - η πρώτη πτώση από τον Φεβρουάριο του 2017- ενώ στους δώδεκα μήνες μέχρι τον Αύγουστο, ο δείκτης αυξήθηκε κατά 2,8%, σημειώνοντας επιβράδυνση σε σχέση με την αύξηση 3,3% του Ιουλίου.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης τιμών προσωπικής κατανάλωσης (PCE) -που προτιμάται από τη Fed- αυξήθηκε κατά 2% τον Ιούλιο, πετυχαίνοντας τον στόχο της κεντρικής τράπεζας για τρίτη φορά φέτος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης