Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αργεντινή: Διαδηλώσεις κατά των νέων μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης Macri

Αργεντινή: Διαδηλώσεις κατά των νέων μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης Macri
Δεν υπαναχωρεί η κυβέρνηση, διαμηνύει ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν για να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών
Διαδηλώσεις κατά των νέων μέτρων λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση του Mauricio Macri σε συνεργασία με το ΔΝΤ έλαβαν χώρα στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.
Οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για τα μέτρα λιτότητας, τα οποία όπως υποστηρίζουν, πλήττουν τα χαμηλότερα εισοδήματα και ενώ ο πληθωρισμός «τρέχει» με ρυθμούς άνω του 30%.
Παρόλο αυτά η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει, ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν καθώς είναι απαραίτητα για να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών.
Ανάμεσα στα νέα μέτρα είναι περικοπές σε δημόσιες υπηρεσίες που όπως αναφέρεται, θα οδηγήσουν μέρος των πολιτών να πληρώνει περισσότερα για τις μετακινήσεις ή ακόμη για την ηλεκτροδότηση, τη στιγμή που εκτιμάται πως το 2018 θα κλείσει με πληθωρισμό κοντά στο 40%.
Σημειώνεται πως το πέσο, το νόμισμα της χώρας απώλεσε το 26% της αξίας του τον περασμένο μήνα και πλέον πάνω από τη μισή αξία του εντός του 2018.
Η κυβέρνηση Macri που υπέγραψε μια συμφωνία δανεισμού ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων με το ΔΝΤ τον Ιούνιο, δεσμεύθηκε όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με την επίθεση στο πέσο ότι θα προχωρήσει σε ακόμη πιο μεγάλες περικοπές δαπανών, προκειμένου να εξασφαλίσει την εσπευσμένη εκταμίευση δόσεων.
Οι νέοι στόχοι για τις δημοσιονομικές δαπάνες τελούν υπό διαπραγμάτευση ανάμεσα σε στελέχη της κυβέρνησης και του ΔΝΤ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης