Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτουν οι ασιατικές αγορές μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών - Στο +0,96% και τις 22.821,32 μονάδες ο Nikkei

tags :
Ανακάμπτουν οι ασιατικές αγορές μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών - Στο +0,96% και τις 22.821,32 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει «άλμα» της τάξεως του +2,25% στις 26.939 μονάδες
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα οι περισσότερες αγορές στην Ασία, αντιστρέφοντας την πτώση των προηγούμενων ημερών, μετά την είδηση ότι οι ΗΠΑ πρότειναν στην Κίνα να πραγματοποιήσουν νέο γύρο συνομιλιών για το εμπόριο.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε στο +0,96% και τις 22.821,32 μονάδες, με τη μετοχή της SoftBank να ενισχύεται κατά +4,72% και τις μετοχές των Toyota και Honda να καταγράφουν άνοδο της τάξεως του +1,83% και +1,96%.
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στην Ιαπωνία για τον Ιούλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της κυβέρνησης, μετά την πτώση που χε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα.
Οι βιομηχανικές παραγγελίες της χώρας σημείωσαν «άλμα» της τάξεως του +11%, ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν η άνοδος να περιοριστεί στο +5,5%.
Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης βιομηχανικών παραγγελιών είχε σημειώσει πτώση της τάξεως του -8,8%.
Σε ετήσια βάση, οι βιομηχανικές παραγγελίες κατέγραψαν «άλμα» της τάξεως του +13,9%, έναντι ανόδου +0,3% και έναντι των εκτιμήσεων στο +4,3%.
Παράλληλα, σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ιαπωνίας, οι τιμές παραγωγού παρέμειναν αμετάβλητες σε μηνιαία βάση, για τον Αύγουστο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο της τάξεως του +0,1%.
Ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει «άλμα» της τάξεως του +2,25% στις 26.939 μονάδες, μετά από έξι συνεχόμενες ημέρες πτώσης, με τη μετοχή της Tencent να ενισχύεται κατά +3,96%.
Σε ότι αφορά την ευρύτερη περιοχή της Κίνας, ο δείκτης Shanghai Composite σημείωσε άνοδο της τάξεως του +1,15% στις 2.686,58 μονάδες, την ίδια στιγμή που ο δείκτης SZSE Component ενισχύθηκε κατά +0,65% στις 8.163,76 μονάδες.
Επιπλέον, ο δείκτης KOPSI στη Νότια Κορέα έκλεισε με άνοδο της τάξεως του +0,14% στις 2.286,23 μονάδες, με τη μετοχή της Samsung να ενισχύεται κατά +1,12%, ενώ μικρότερη ήταν η άνοδος για τον δείκτη Taiwan Weighted στην Ταϊβάν, και συγκεκριμένα στο +0,04% και τις 10.727,23 μονάδες.
Αντίθετα, ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε με πτώση της τάξεως του -0,76% στις 6.128,70 μονάδες, με το ποσοστό ανεργίας στη χώρα να παραμένει αμετάβλητο στο 5,3% τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Πτωτικά κινείται σήμερα το πετρέλαιο, αντιστρέφοντας την ανοδική πορεία που είχε καταγράψει τις προηγούμενες ημέρες, καθώς οι ανησυχίες που επικρατούν για τις εμπορικές εντάσεις αντισταθμίζουν τη σταδιακή αύξηση της ζήτησης.
Ειδικότερα, το Brent υποχωρεί κατά -0,50% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 79,34 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,65% στα 69,91 δολ. ανά βαρέλι.
Καθοριστικός παράγοντας για την παραπάνω πτώση παραμένει η προσδοκία ότι οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου θα οδηγήσουν σε μείωση της παγκόσμιας ζήτησης, και ιδιαίτερα στην περιοχή της Ασίας.
Παράλληλα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αμερικανικές εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Κίνα, αρκετές από αυτές έχουν ήδη αρχίσει να επηρεάζονται από τη διαμάχη των δύο χωρών, ζητώντας μάλιστα από τον αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, να επανεξετάσει την προσέγγισή του απέναντι στο ζήτημα.
Οι πρόσφατες εμπορικές εντάσεις έχουν οδηγήσει επίσης και στην επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεων του ΟΠΕΚ για τη ζήτηση πετρελαίου κατά το 2019.
Σύμφωνα με την μηνιαία έκθεση του Οργανισμού, η παγκόσμια ζήτηση θα αυξηθεί κατά 1,41 εκατ. βαρέλια ημερησίως το ερχόμενο έτος, όγκος μειωμένος κατά 20 χιλ. βαρέλια σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης