Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουμουτσάκος: Δεν θα κυρώσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών – Θέλουμε λύση του ονόματος αλλά όχι σε βάρος της Ελλάδας

Κουμουτσάκος: Δεν θα κυρώσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών – Θέλουμε λύση του ονόματος αλλά όχι σε βάρος της Ελλάδας
Επίθεση στον Ν. Κοτζιά για τη μη τακτική και πλήρη ενημέρωση στην εξωτερική πολιτική εξαπέλυσε ο κ.Κουμουτσάκος
Δεν θα κυρώσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών διεμήνυσε με κατηγορηματικό τρόπο ο βουλευτής της ΝΔ, Γ.Κουμουτσάκος, ο οποίος υποστήριξε πως η ΝΔ έχει επεξεργαστεί πρόταση και έχει σχέδιο νόμου για τη συγκρότηση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.
Σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Κουμουτσάκος υποστήριξε πως το Συμβούλιο θα δημιουργηθεί καθώς είναι πάγια θέση της ΝΔ από το 2016.
«Δεν θα επιτρέψουμε, να γίνει το ΕΣΕΠ, μηχανισμός νομιμοποίησης της απαράδεκτης πρακτικής της κυβέρνησης να αρνείται συστηματικά την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτικών δυνάμεων, ειδικά όταν τα μεγάλα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής είναι ανοικτά» είπε ο κ.Κουμουτσάκος, ο οποίος κατηγόρησε τον ΥΠΕΞ, Ν. Κοτζιά ότι ενώ το συμβούλιο πρέπει να συγκαλείται κάθε 4  μήνες εκείνος το συγκάλεσε μετά από σχεδόν ενάμιση χρόνο.
Επιπλέον, σημείωσε ότι στην χθεσινή συνεδρίαση ζητήθηκε από τον υπουργό να συζητηθούν οι εξελίξεις στα Βαλκάνια, οι Ελληνορωσικές σχέσεις και οι πιέσεις της Τουρκίας στο θέμα των μουφτήδων ενώ υπογράμμισε πως η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.
«Η μονομερής αναθεώρηση κυρωμένων συνθηκών και διεθνών συμφωνιών εκ μέρους της Ελλάδας θα έβαζε βόμβα στα θεμέλια της σταθερής εξωτερικής μας πολιτικής που αρνείται τον αναθεωρητισμό.
Θα έδινε το πράσινο φως μονομερών αναθεωρήσεων από άλλες χώρες.
Αυτό κρύβει προφανείς κινδύνους.
H ΝΔ θέλει τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Με απόλυτη προϋπόθεση όμως μια λύση που θα λύνει οριστικά το ζήτημα του ονόματος όχι σε βάρος της Ελλάδος» είπε ο κ.Κουμουτσάκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης