Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά 2 εβδομάδων παραμένει ο χρυσός λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Στο +0,03% και τα 1.211,30 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε υψηλά 2 εβδομάδων παραμένει ο χρυσός λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Στο +0,03% και τα 1.211,30 δολ. ανά ουγγιά
Η πρόταση των ΗΠΑ προς την Κίνα για επανέναρξη των εμπορικών διαπραγματεύσεων παρέχει στήριξη στο πολύτιμο μέταλλο
Οριακή άνοδο καταγράφει σήμερα Πέμπτη (13/9) ο χρυσός, παραμένοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων, καθώς η είδηση για έναρξη νέου γύρου εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας παρέχει στήριξη στο πολύτιμο μέταλλο.
Ειδικότερα, περί τις 2:35 μ.μ. η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,03% στα 1.211,30 δολ. ανά ουγγιά, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τις 29 Αυγούστου 2018.
Παράλληλα, το αμερικανικό δολάριο, η πορεία του οποίου είναι συνήθως αντιστρόφως ανάλογη με αυτή του χρυσού, ενισχύεται κατά +0,24% έναντι του γεν Ιαπωνίας, ενώ ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,01% στις 94,83 μονάδες.
Νωρίτερα, το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου καλωσόρισε την πρόταση των ΗΠΑ για επανέναρξη του διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών, εκφράζοντας την ελπίδα του ότι θα επιτευχθεί επίλυση των διαφορών.
Σημειώνεται ότι οι πρόσφατες εμπορικές εντάξεις ΗΠΑ και Κίνας έχουν στρέψει τους επενδυτές στο δολάριο, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά τον χρυσό, καθώς το ισχυρότερο αμερικανικό νόμισμα καθιστά το πολύτιμο μέταλλο περισσότερο δαπανηρό για τους κατόχους ξένου συναλλάγματος.
Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν και τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ αργότερα εντός της ημέρας, αναζητώντας περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις μελλοντικές κινήσεις της Federal Reserve.
Αναφορικά με τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή συμβολαίου στο ασήμι παραδόσεων Δεκεμβρίου καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,34% στα 14,24 δολ. ανά ουγγιά, ενώ αντίθετα η τιμή συμβολαίου της πλατίνας παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύεται κατά +0,69% στα 805,40 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης