Τελευταία Νέα
Διεθνή

Di Maio σε Moscovici: Μην τολμήσετε να μας αποκαλέσετε Mussolini - Στο κόκκινο το θερμόμετρο

Di Maio σε Moscovici: Μην τολμήσετε να μας αποκαλέσετε Mussolini - Στο κόκκινο το θερμόμετρο
Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η κόντρα της ιταλικής κυβέρνησης με την Κομισιόν, ενόψει της κατάθεσης του προϋπολογισμού έως τον Οκτώβριο, αλλά και σε μια στιγμή που στη τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης φαίνεται πως έχει ξεσπάσει νέα πολιτική κρίση.
Ο επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, Luigi Di Maio, φέρεται να απάντησε σε έντονη ύφος στον Pierre Moscovici, οποίος -σύμφωνα με το ANSA- αποκάλεσε την ιταλική κυβέρνηση… Μουσολίνι.
Ειδικότερα, ο Ευρωπαίος επίτροπος υποστήριξε νωρίτερα ότι η άνοδος των Ευρωπαίων λαϊκιστών έδειξε ότι «σήμερα υπάρχει ένα κλίμα που μοιάζει πολύ με τη δεκαετία του 1930.
Βεβαίως δεν πρέπει να υπερβάλλουμε.
Σαφώς και δεν υπάρχει Hitler, ίσως μικροί Mussolinis».
Από την πλευρά του, ο Di Maio δήλωσε ότι «η στάση ορισμένων Ευρωπαίων επιτρόπων είναι απαράδεκτη, πραγματικά απαράδεκτη.
Τολμούν να πουν ότι στην Ιταλία υπάρχουν πολλοί μικροί Mussolinis.
Δεν θα έπρεπε να τολμήσουν να πουν κάτι τέτοιο!».

Οι πιέσεις στον Tria

Εν τω μεταξύ, όπως μετέδιδε νωρίτερα το Reuters, το Κίνημα των Πέντε Αστέρων έχει εντείνει τις πιέσεις του στον υπουργό Οικονομικών, Giovanni Tria, για την ενίσχυση των δαπανών στον προϋπολογισμό του 2019.
Όπως δηλώνει αξιωματούχος του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, θέλουν τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ σε δαπάνες για να καλυφθεί το εισόδημα του πολίτη, κάτι που περιλαμβανόταν στις προεκλογικές εξαγγελίες.
Ωστόσο, ο Tria πιέζει τόσο τα Πέντε Αστέρια όσο και τη Λέγκα να περιορίσουν τις απαιτήσεις τους -μεταξύ των οποίων και τα φιλόδοξα σχέδια τις δαπάνες που έχουν διώξει τους επενδυτές- να παραμείνει υπό έλεγχο το ιταλικό χρέος.
Η Barbara Lezzi, υπουργός του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, προειδοποίησε τον Tria για το ενδεχόμενο να μην περάσει η πρόταση για το εισόδημα του πολίτη.
«Εάν το εισόδημα του πολίτη δεν περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό τόσο όλη η κυβέρνηση θα έχει πρόβλημα, όχι μόνο ο Tria» δήλωσε η ίδια σε ραδιοφωνική της συνέντευξη.

Τα σενάρια παραίτησης

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα σήμερα (13/9/2018) κυκλοφόρησαν φήμες περί απειλές του Tria για παραίτηση, που στη συνέχεια διαψεύστηκαν από το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο επικεφαλής των Πέντε Αστέρων, Luigi Di Maio, αρνούμενος ότι υπάρχει διαφωνία με τον Tria για τον προϋπολογισμό.
«Αρνούμαι οποιαδήποτε απειλή, οποιοδήποτε τελεσίγραφο» είπε ο Di Maio.
«Εργαζόμαστε για έναν προϋπολογισμό που βάζει σε τάξη τα οικονομικά» δήλωσε ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης