Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

«Ταξίματα στο πόπολο» από Τσίπρα – Μητσοτάκη

«Ταξίματα στο πόπολο» από Τσίπρα – Μητσοτάκη
Πρωταθλητής στις παροχές αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Την αρχή έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στην καθιερωμένη ομιλία του στο πλαίσιο της ΔΕΘ το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018.
Τον κύκλο θα κλείσει αυτό το Σάββατο 15/9, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Παρά το γεγονός ότι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές κανείς δεν γνωρίζει με απόλυτη ακρίβεια τι θα τάξει ο κ. Μητσοτάκης στους πολίτες, αρκούν οι διαρροές εκ μέρους της ίδιας της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα.
Να ξεκαθαρίσουμε εξ αρχής ότι τόσο αυτά που ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας όσο και αυτά που θα ανακοινώσει ο κ. Μητσοτάκης αποτελούν παροχές, δεν είναι ούτε «όραμα» (στην περίπτωση Τσίπρα), ούτε «πρόγραμμα» (στην περίπτωση Μητσοτάκη, αλλά «ταξίματα στο πόπολο» προκειμένου να ψηφίσει είτε τον έναν είτε τον άλλο όταν θα έρθει η ώρα των εκλογών.
Και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί ακολουθούν την πεπατημένη, τάζοντας πριν τις εκλογές και μετά από αυτές πιθανώς να ανακαλύψουν ότι «τα πράγματα δεν ήταν όπως τα περιμέναμε» ή ακόμη το παλιό καλό «παραλάβαμε καμένη γη», αλλά θα έχει ένας εκ των δύο κατακτήσει την εξουσία, οπότε όλα εντάξει.
Η βασική, πάντως, διαφορά μεταξύ των δύο αυτών πολιτικών με τους παλιούς –στους οποίους υπογραμμίζουν ότι δεν θέλουν να μοιάσουν- είναι ότι ορισμένα από τα ταξίματά τους έχουν ορίζοντα 4ετίας, άρα είναι ακόμη πιο εύκολο να… ξεχαστούν.
Ταυτόχρονα αρκετές εκ των εξαγγελιών είναι τόσο δύσκολα επιτεύξιμες ώστε αναρωτιέται κανείς σε ποιον απευθύνονται.
Σε αυτόν τον τομέα πρωταθλητής αποδεικνύεται ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος υπόσχεται για την επόμενη 4ετία: 600.000 νέες θέσεις εργασίας, ήτοι 4% ανάπτυξη από τον πρώτο χρόνο και μέχρι το 2022, παρά την υποχρέωση 3,5% πρωτογενούς πλεονάσματος -στο οποίο έχει δεσμευτεί- και 100 δισ. ξένες επενδύσεις.
Το σίγουρο είναι ότι εάν ο κ. Μητσοτάκης καταφέρει να επιτύχει αυτά τα οποία υπόσχεται θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στην παγκόσμια οικονομική και πολιτική ιστορία.
Είναι, όμως, φυσικό όταν βρίσκεται στην αντιπολίτευση να τάζεις «λαγούς με πετραχήλια».
Άλλωστε αυτό έπραττε και πριν εκλεγεί το 2015 και ο κ. Τσίπρας…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης