Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Παπαστράτος: Σε πάνω από 30 αγορές εξάγονται από την Ελλάδα ράβδοι καπνού για το καπνικό προϊόν IQOS

Παπαστράτος: Σε πάνω από 30 αγορές εξάγονται από την Ελλάδα ράβδοι καπνού για το καπνικό προϊόν IQOS
Παπαστράτος: Σε πάνω από 30 αγορές εξάγονται από την Ελλάδα ράβδοι καπνού για το καπνικό προϊόν IQOS
Σε περισσότερες από 30 αγορές σε όλο τον κόσμο εξάγονται από την Ελλάδα ράβδοι καπνού "heets" για το εναλλακτικό καπνικό προϊόν IQOS της Παπαστράτος. Συνολικά 20.000.000.000 ράβδοι καπνού το χρόνο θα παράγονται στην Ελλάδα και με ελληνικά καπνά.
Τον Μάρτιο του 2018 ανακοινώθηκε η νέα επένδυση της Παπαστράτος, θυγατρικής εταιρίας της Philip Morris International (PMI) ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ για τη μετατροπή του εργοστασίου της στον Ασπρόπυργο σε μονάδα αποκλειστικής παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού "heets" για το πρώτο καπνικό προϊόν δυνητικά μειωμένου κινδύνου, το IQOS.
«Η Ελλάδα βρίσκεται στην αιχμή της καινοτομίας. To εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο αποτελεί το δεύτερο εργοστάσιο αποκλειστικής παραγωγής των καινοτόμων καπνικών προϊόντων της Philip Morris International (PMI) με το πρώτο στην Ιταλία», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Παπαστράτος, Ιάκωβος Καργαρώτος σε ενημερωτική εκδήλωση με αφορμή τη συμμετοχή της εταιρείας στην 83η ΔΕΘ και την υποστήριξη της "smoke free" πρωτοβουλία της.
Η επένδυση αφορά τρία νέα κτίρια στις εγκαταστάσεις στον Ασπρόπυργο, δύο νέες γραμμές επεξεργασίας καπνού και 10 νέες γραμμές παραγωγής ράβδων καπνού.
Από τη νέα επένδυση της εταιρείας δημιουργούνται 400 τουλάχιστον νέες θέσεις εργασίας, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των άμεσα και έμμεσα εργαζομένων της Παπαστράτος στους 1.200. Στην Ελλάδα οι άμεσοι και έμμεσοι συνεργάτες της ανέρχονται σε περίπου 25.000 και οι προμηθευτές σε 900.
Η PMI είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής των ελληνικών καπνών αγοράζοντας άνω του 50% της ελληνικής παραγωγής ανατολικών καπνών με τριετείς δεσμεύσεις (η τελευταία τα έτη 2016-2018). H Ιαπωνία έχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς των εναλλακτικών μη καιόμενων καπνικών προϊόντων, που ξεπερνάει το 15%.
Στην εκδήλωση, στην οποία ήταν παρών ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης, τονίστηκε ότι η εταιρεία κατέχει περίπου το 40% της ελληνικής αγοράς, ενώ η συνεισφορά της στα κρατικά ταμεία κυμαίνεται στο 1 δισ. ευρώ [Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και ΦΠΑ] ετησίως, ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 2% των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού.
Η εταιρεία, όπως υπογραμμίστηκε, συμμετέχει στην προσπάθεια μείωσης της βλάβης από το κάπνισμα και στηρίζει την πρώτη Smoke Free διοργάνωση της ΔΕΘ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης