Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ασφαλιστικό σύστημα και μείωση της φορολογίας στο επίκεντρο της ομιλίας του Κυρ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ στις 15/9

Ασφαλιστικό σύστημα και μείωση της φορολογίας στο επίκεντρο της ομιλίας του Κυρ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ στις 15/9
Με τη φιλοδοξία να παρουσιάσει ένα συνεκτικό και κοστολογημένο Κυβερνητικό Πρόγραμμα «πετάει» στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Σε ρυθμούς ΔΕΘ κινούνται στο στρατόπεδο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καθώς βρίσκονται στην τελική ευθεία για τη μετάβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη όπου το Σάββατο το βράδυ θα παρουσιάσει από το Ίδρυμα Βελλίδη, μιλώντας στους παραγωγικούς φορείς, το δικό του κυβερνητικό πρόγραμμα.
Στη ΝΔ, σύμφωνα με πληροφορίες, επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στην κατάργηση του «νόμου Κατρούγκαλου», σε μέτρα προσέλκυσης επενδύσεων καθώς επίσης στη μείωση φορολογικών και ασφαλιστικών βαρών.
Άλλωστε, ο πρόεδρος της ΝΔ, έχει προαναγγείλει την κατάργηση του «νόμου Κατρούγκαλου» και την δημιουργία ενός ασφαλιστικού συστήματος με τρεις πυλώνες, στο οποίο και ιδιωτικές εταιρίες θα μπορούν να διαχειρίζονται αποταμιευτικούς λογαριασμούς που θα ανοίγουν οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας, ώστε να δημιουργήσουν έναν ατομικό «κουμπαρά» επιπρόσθετης, επικουρικής σύνταξης.
Οι συσκέψεις είναι πυρετώδεις στην Πειραιώς με τα στελέχη της ΝΔ να προετοιμάζονται πυρετωδώς προκειμένου να ρυθμιστεί και η τελευταία λεπτομέρεια για την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Μητσοτάκης θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκης από το μεσημέρι της Παρασκευής.  
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν από το επιτελείο του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον Αλέξη Τσίπρα στην παροχολογία αλλά αναμένεται να ξεδιπλώσει  το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ ιεραρχώντας τις προτεραιότητες και τους στόχους που θα θέσει την επόμενη μέρα της διακυβέρνησης από το κόμμα του.
Στην Πειραιώς κάνουν λόγο για ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένο, συνεκτικό και απολύτως κοστολογημένο το οποίο θα βασίζεται σε πυλώνες, εκ των οποίων, ένας τουλάχιστον, θα αφορά κάθε εργαζόμενο, άνεργο, επιχειρηματία, ελεύθερο επαγγελματία και κάθε πολίτη των υπόλοιπων κοινωνικών ομάδων ενώ οι εν λόγω πυλώνες στο σύνολό τους θα αφορούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ αναμένεται να κινηθεί, όπως τονίζουν στο επιτελείο του, στον αντίποδα της διχαστικής στρατηγικής που ακολουθεί ο πρωθυπουργός ο οποίος όπως υπογραμμίζουν το απέδειξε και με την πρόσφατη παρουσία του στο ευρωκοινοβούλιο όταν εμφανίστηκε σε ρόλο κομματάρχη και αντί να μιλήσει για το μέλλον της Ευρώπης - θέμα για το οποίο κλήθηκε - επέλεξε να μεταφέρει στο εξωτερικό την εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση και την κόντρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους ευρωβουλευτές της ΝΔ και του Λαϊκού κόμματος.
«Μπορούμε καλύτερα» είναι το κεντρικό σύνθημα με το οποίο ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την προσδοκία να ανταποκριθούν όλοι οι πολίτες - ανεξάρτητα από τι πίστεψαν ή ψήφισαν στο παρελθόν - να συστρατευτούν στον αγώνα για την ανάκαμψη της Ελλάδας που οραματίζεται ο ίδιος και η ΝΔ. Και η ανάκαμψη θα αναδυθεί, λένε στην Πειραιώς, μέσα από ένα επενδυτικό σοκ το οποίο θα είναι καθοριστικό για τη δημιουργία νέου πλούτου και νέων θέσεων εργασίας.
Σε αυτό το πλαίσιο και προκειμένου να γίνουν πράξη οι εν λόγω στόχοι, στο πρόγραμμα της ΝΔ προκρίνονται οι μειώσεις φόρων και εισφορών ενώ παράλληλα μειώνεται η κρατική σπατάλη.
Ωστόσο, αυτό που αναμένεται με ενδιαφέρον από πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες είναι πέρα από την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου πως θα εξειδικεύσει τη δική του πρόταση για το νέο ασφαλιστικό σύστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης