Διεθνή

Βήματα Βόρειας και Νότιας Κορέας προς την εδραίωση της ειρήνης – Ανοίγουν Γραφείο Συνδέσμου

Βήματα Βόρειας και Νότιας Κορέας προς την εδραίωση της ειρήνης – Ανοίγουν Γραφείο Συνδέσμου
Αποκτούν μόνιμο «κανάλι» επικοινωνίας
Ένα ακόμα βήμα προς την εδραίωση της καλύτερης συνεννόησης και της ειρήνης στην κορεατική χερσόνησο κάνουν Βόρεια και Νότια Κορέα ύστερα από την απόφαση τους να ανοίξουν Γραφείο Συνδέσμου στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στα σύνορα των δύο κρατών.
Με αυτόν τον τρόπο, οι δύο χώρες αποκτούν ένα μόνιμο κανάλι επικοινωνίας στην προσπάθεια τους να βάλουν τέλος στην εχθρότητα δεκαετιών.
Τα εγκαίνια του Γραφείου Συνδέσμου, το οποίο βρίσκεται λίγο μέσα στο έδαφος της Β. Κορέας, ήρθαν λίγο πριν τη νέα συνάντηση – την τρίτη την φετινή χρονιά - που θα έχουν ο ηγέτης της Β. Κορέας, Kim Jong Un και ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Moon Jae in.
«Πλέον οι δύο πλευρές είναι σε θέση να κάνουν ένα μεγάλο βήμα προς την ειρήνη, την ευημερία και την ενοποίηση της κορεατικής χερσονήσου συζητώντας άμεσα και ειλικρινά τα θέματα που αφορούν τις διακορεατικές σχέσεις» τόνισε ο Ri Son Gwon, επικεφαλής της βορειοκορεατικής αντιπροσωπείας.
Σημειώνεται πως μέχρι πρότινος οι δύο πλευρές επικοινωνούσαν μέσω φαξ και ειδικών τηλεφωνικών γραμμών.
«Τώρα θα μπορούμε να μιλάμε 24 ώρες, 365 ημέρες τον χρόνο» είπε από την πλευρά του ο υπουργός Ενοποίησης της Νότιας Κορέας, Cho Myoung – gyon.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης