Μεικτά πρόσημα στο πετρέλαιο εν μέσω αυξημένης προσφοράς - Στο -0,1% και τα 78 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Μεικτά πρόσημα στο πετρέλαιο εν μέσω αυξημένης προσφοράς - Στο -0,1% και τα 78 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +0,58% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 68,99 δολ. ανά βαρέλι
Μεικτά πρόσημα εμφάνισε σήμερα Παρασκευή (14/9) το πετρέλαιο, στον απόηχο της σημαντικής πτώσης που σημείωσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, δεχόμενο πιέσεις από την έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας για την παραγωγή.
Ειδικότερα, το Brent υποχώρησε 0,1% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 78 δολ. ανά βαρέλι, αποκτώντας ακόμα μεγαλύτερη απόσταση από τα 80,13 δολ. ανά βαρέλι στα οποία βρέθηκε εντός της εβδομάδας.Παράλληλα, το αμερικανικό αργό εμφάνισε άνοδο της τάξεως του +0,58% στα 68,99 δολ. ανά βαρέλι, μετά την πτώση του -2,5% που σημείωσε κατά την
Χθες (13/9) ο ΙΕΑ δήλωσε πως αν και η ζήτηση για το πετρέλαιο αναμένεται να αγγίξει τα 100 εκατ. βαρέλια ημερησίως μέσα στις, οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία παραμένουν αυξημένοι.
Σε ό,τι αφορά την παραγωγή των ΗΠΑ, καταγράφηκε πτώση της τάξεως των 100 χιλ. βαρελιών ημερησίως κατά την περασμένη εβδομάδα, στα 10,9 εκατ. βερέλια συνολικής ημερήσιας παραγωγής.Αξίζει να σημειωθεί ότι αύξηση κατέγραψαν αυτή την εβδομάδα οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (14/9/2018) η Baker Hughes.
Ειδικότερα, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου αυξήθηκαν κατά επτά την τρέχουσα εβδομάδα (10-14/9), στις 867.
Ο αριθμός των πλατφορμών εξόρυξης φυσικού αερίου παρέμεινε αμετάβλητος στις 186.
Ο συνολικός αριθμός των πλατφορμών αυξήθηκε κατά επτά, στις 1.055.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS