Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Μόνο το Μακεδονικό μπορεί να προκαλέσει εκλογές πριν την εξάντληση της 4ετίας

Παπαδόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Μόνο το Μακεδονικό μπορεί να προκαλέσει εκλογές πριν την εξάντληση της 4ετίας
Μια υπερχρεωμένη χώρα στερείται κάποιους βαθμούς ελευθερίας υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι μόνο το Μακεδονικό είναι αυτό που μπορεί να προκαλέσει εκλογές πριν την εξάντληση της τετραετίας της σημερινής κυβέρνησης διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Παπαδόπουλος.
«Οι ΑΝΕΛ έχουν δηλώσει απερίφραστα ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών οπότε θα πάμε σε μια διαδικασία που σημαίνει εκλογές.
Εάν η Συνταγματική Αναθεώρηση στα Σκόπια περατωθεί τον Ιανουάριο η συμφωνία θα έρθει στη Βουλή για κύρωση τον Μάρτιο.
Και ο Ζάεφ και οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ θέλουν επίσπευση των διαδικασιών.
Έχω την υπομονή να δω όλες τις διεργασίες.
Κρατάω εδώ και πολύ καιρό την πρόθεση να λήξει η συνταγματική θητεία ώστε όλοι να κριθούμε από τα πεπραγμένα μας» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ.Παπαδόπουλος, τονίζοντας πάντως ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μακροβιότερη κυβέρνηση που είχε το καθήκον ανασυγκρότησης της χώρας από τη λεηλασία που προηγήθηκε».
Αναφερόμενος στις επαφές της κυβέρνησης με τους θεσμούς ο κ.Παπαδόπουλος είπε ότι «έχουμε μπροστά μας και τα κλιμάκια των ελεγκτών των δανειστών που θέλουν να ελέγξουν την μεταμνημονιακή πορεία της χώρας».
«Μια υπερχρεωμένη χώρα όλοι καταλαβαίνουν ότι στερείται κάποιους βαθμούς ελευθερίας» είπε ο κ.Παπαδόπουλος, ο οποίος σχετικά με την περικοπή ή μη των συντάξεων, υπογράμμισε πως «θα είναι κακό δείγμα για την Ευρώπη που θέλουμε, αν θελήσουν να μας πατήσουν τον κάλο στο ζήτημα της περικοπής των συντάξεων»..
«Δεν είναι μόνο πρόθεση της κυβέρνησης να μην εφαρμοστεί το μέτρο αυτό.
Είναι και άλλα κόμματα που έχουν καταθέσει πρόταση νόμου για τη μη εφαρμογή του μέτρου.
Αν συνεχίσουν οι δανειστές α έχουν εμμονές τότε θα έχουμε την παραβίαση της θέλησης των ελληνικών κυβερνήσεων» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος απέρριψε το σενάριο μιας μονομερούς ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης