Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η άνοδος για τον χρυσό λόγω αποδυναμωμένου δολαρίου - Στο +0,41% και τα 1.213,10 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Συνεχίζεται η άνοδος για τον χρυσό λόγω αποδυναμωμένου δολαρίου - Στο +0,41% και τα 1.213,10 δολ. ανά ουγγιά
Τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ οδήγησαν το αμερικανικό δολάριο στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 2 εβδομάδων
Ανοδικά κινείται σήμερα Παρασκευή (14/9) ο χρυσός, επεκτείνοντας τα κέρδη που σημείωσε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, εν μέσω πτώσης του αμερικανικού δολαρίου έναντι των υπόλοιπων νομισμάτων.
Ειδικότερα, περί τις 10:49 π.μ. η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,41% στα 1.213,10 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ υποχωρεί κατά -0,10% στις 94,44 μονάδες.
Χθες (13/9) το δολάριο υποχώρησε σε χαμηλά δύο εβδομάδων, μετά τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν για τις τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ που αφορούσαν τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα οποία σημειώθηκε άνοδος της τάξεως του 0,2% έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο 0,3%.
Παράλληλα, ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,1%, έναντι των εκτιμήσεων στο 0,2%, εν μέσω μείωσης στο κόστος υγειονομικής περίθαλψης και ένδυσης.
Σημειώνεται ότι ο χρυσός επηρεάζεται σημαντικά από την πορεία του δολαρίου, καθώς το αποδυναμωμένο νόμισμα καθιστά το πολύτιμο μέταλλο λιγότερο δαπανηρό για τους κατόχους ξένου συναλλάγματος.
Αν και η είδηση για επανέναρξη των εμπορικών συνομιλιών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας δημιούργησε προσδοκίες ότι οι διαφορές των δύο χωρών θα επιλυθούν, ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, έσπευσε να τις υποβαθμίσει, δηλώνοντας ότι η χώρα του «δεν βρίσκεται υπό καμία πίεση να συνάψει συμφωνία με την Κίνα».
Ωστόσο, και η πλευρά της Κίνας φάνηκε να υπεραμύνεται της στάσης της, καθώς η κρατική εφημερίδα China Daily ανέφερε σε άρθρο της ότι το Πεκίνο δεν πρόκειται να υποχωρήσει στις απαιτήσεις των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια μίας εμπορικής διαπραγμάτευσης.
«Η διοίκηση Trump δεν πρέπει να λανθάνει ότι η Κίνα θα πραδοθεί στις απαιτήσεις των ΗΠΑ», αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο, προσθέτοντας ότι η χώρα «έχει αρκετά καύσιμα ώστε να οδηγήσει την οικονομία της, ακόμα και αν ένας εμπορικός πόλεμος είναι παρατεταμένος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης