Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 1,6% για το σύνολο του 2018 αναμένει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας

Γαλλία: Ανάπτυξη της οικονομίας κατά 1,6% για το σύνολο του 2018 αναμένει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Η Κεντρική Τράπεζα τη Γαλλίας αναμένει ο πληθωρισμός να σκαρφαλώσει στο 2% για το 2018
Σε επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεών της για την ανάπτυξη της Γαλλίας προχώρησε σήμερα (14/9) η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, με τις αναθεωρήσεις να αφορούν τόσο το τρέχον όσο και το επόμενο έτος.
Συγκεκριμένα, η Bank of France εκτιμά ότι η οικονομική ανάπτυξη για το σύνολο του 2018 αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,6% έναντι των προηγούμενων εκτιμήσεων που είχαν δημοσιευθεί τον Ιούνιο στο 1,8%.
Παράλληλα, η Τράπεζα προβλέπει ότι η ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας για το 2019 θα διαμορφωθεί στο 1,6%, με τις προηγούμενες εκτιμήσεις να έκαναν λόγο για ανάπτυξη 1,7%.
Ωστόσο, η Κεντρική Τράπεζα της Γαλλίας διατήρησε σταθερές τις προηγούμενες εκτιμήσεις της τόσο για τον πληωθρισμό όσο και για την ανεργία.
Η πρόβλεψη της Bank of France για την πληθωρισμό παρέμεινε αμετάβλητη στο 2% σε ότι αφορά το 2018, ενώ εκτιμάται ότι το ποσοστό ανεργία της χώρας για το σύνολο του έτους θα διαμορφωθεί στο 9,1%.
Μιλώντας σε γαλλικό ραδιόφωνο, ο επικεφαλής της BoF, Francois Villeroy de Galhau, δήλωσε ότι ένας «ευνοϊκός άνεμος» για την γαλλική οικονομία θα σημαίνει ότι η ανάπτυξη συνεχίζει να μειώνει τα επίπεδα ανεργίας κατά τα επόμενα χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης