Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξενογιαννακοπούλου: Με το 1 προς 5 στο Δημόσιο που θέλει να επαναφέρει η ΝΔ, θα υπάρξουν απολύσεις συμβασιούχων

Ξενογιαννακοπούλου: Με το 1 προς 5 στο Δημόσιο που θέλει να επαναφέρει η ΝΔ, θα υπάρξουν απολύσεις συμβασιούχων
Το 2018 θα έχουμε 7.906 αποχωρήσεις μονίμων υπαλλήλων μέσω συνταξιοδοτήσεων είπε η υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Με τον κανόνα 1 προς 5 που θέλει να επαναφέρει στο Δημόσιο θα υπάρξουν απολύσεις συμβασιούχων υποστήριξε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τονίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο η ΝΔ «μας φέρνει πίσω στην πιο σκληρή φάση του μνημονίου».
«Η ΝΔ με τον κανόνα 1 προς 5 που θέλει να επαναφέρει, το 2019 θα έχουμε μόλις 1.581 προσλήψεις, με αποτέλεσμα εκ των πραγμάτων να υπάρξουν απολύσεις συμβασιούχων.
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μιλά για απολύσεις, όταν αναφέρεται σε μη ανανεώσεις συμβάσεων, και ταυτόχρονα δηλώνει ότι η ΝΔ κάνει πίσω από το 1/1, δηλαδή από την αναλογία μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση, πώς θα λειτουργήσει το Δημόσιο;
Το 2018 θα έχουμε 7.906 αποχωρήσεις μονίμων υπαλλήλων μέσω συνταξιοδοτήσεων, ο κανόνας 1/5 μας πάει στην πιο σκληρή φάση του μνημονίου και σημαίνει ότι θα προσληφθούν 1.581 άνθρωποι που οριακά καλύπτουν τις ανελαστικές ανάγκες του Δημοσίου.
Πώς θα καλυφθούν οι ανάγκες στην Υγεία και την Παιδεία και στην καθαριότητα των Δήμων;
Στο βάθος υπάρχει η Ιδιωτικοποίηση συγκεκριμένων υπηρεσιών του Δημοσίου, που τελικά αναφέρονται στο κοινωνικό κράτος, στους ευαίσθητους τομείς της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του 24/7 η κα.Ξενογιαννακοπούλου.
Ερωτηθείσα για τη σχέση της με το ΣΥΡΙΖΑ, η κα.Ξενογιαννακοπούλου αναφέρθηκε στη συνειδητή αποχώρηση της από την πολιτική το 2012.
«Αποχώρησα το 2012 από το ΠΑΣΟΚ, 6 χρόνια απείχα συνειδητά, επανέρχομαι γιατί πιστεύω ότι μπαίνουμε σε νέα εποχή στην οποία έχει σημασία ο επαναπροσδιορισμός του προοδευτικού χώρου.
Ανασυγκροτείται ο προοδευτικός πόλος σε ολόκληρη την Ευρώπη και το ερώτημα για τις κεντροαριστερές δυνάμεις είναι αν επιλέγουν να συμβαδίσουν με την Αριστερά ή αν στρέφονται προς τα δεξιά.
Το ΚΙΝΑΛ είναι ένας ανομοιογενής χώρος.
Υπάρχουν δύο τάσεις.
Υπάρχουν δυνάμεις με καθαρό κεντροδεξιό προσανατολισμό, υπάρχει και ένα ισχυρό προοδευτικό κομμάτι που βρίσκεται σε στρατηγική αμηχανία και έχει εγκλωβιστεί στον αντικυβερνητισμό.
Πιστεύω ότι αυτό το κομμάτι σταδιακά θα απελευθερωθεί» τόνισε η υπουργός, αναφέροντας πως η συμμετοχή της στην κυβέρνηση είναι «συστράτευση σε ένα προοδευτικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας» και ότι «δεν μπορεί να ανασυγκροτηθεί ο προοδευτικός χώρος χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης