Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Στο 1,6% ανήλθε ο ετήσιος πληθωρισμός της χώρας τον Αύγουστο 2018 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Ιταλία: Στο 1,6% ανήλθε ο ετήσιος πληθωρισμός της χώρας τον Αύγουστο 2018 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2018, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ιταλία αυξήθηκε κατά 0,4%
Σε επί τα χείρω αναθεώρηση των στοιχείων που αφορούν τον πληθωρισμό της Ιταλίας για τον Αύγουστο του 2018 προχώρησε σήμερα (14/9) η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, με τα στοιχεία να αποδεικνύονται κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ιταλία ενισχύθηκε κατά 1,6% σε ετήσια βάση, έναντι ετήσιας ανόδου 1,5% τον Ιούλιο και έναντι των αρχικών εκτιμήσεων στο 1,7%.
Σημειώνεται ότι οι αναλυτές προέβλεπαν περαιτέρω επιτάχυνση του δείκτη τιμών καταναλωτή κατά 1,7% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, σε μηνιαία βάση, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 0,4%, έναντι των αρχικών εκτιμήσεων στο 0,5% και έναντι των προβλέψεων επίσης στο 0,5%.
Σε ότι αφορά τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή, ο οποίος παρακολουθείται στενά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σημειώθηκε επίσης επιβράδυνση σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις, και συγκεκριμένα στο 1,6% έναντι 1,7% αρχικά και έναντι ετήσιας ανόδου 1,9% τον προηγούμενο μήνα.
Σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2018, ο ΕΔΤΚ υποχώρησε κατά 0,2% έναντι 0,1% που είχε ανακοινωθεί αρχικά, γεγονός που οφείλεται στην πτώση της τάξεως του 8,8% που σημειώθηκε στις τιμές των ειδών ένδυσης και των υποδημάτων.
Σμειώνεται ότι η ετήσια άνοδος για τον βασικό πληθωρισμό, από τον οποία εξαιρούνται οι ευμετάβλητες τιμές της ενέργειας και των μη επεξεργασμένων τροφίμων, επιβραδύνθηκε στο 0,8% έναντι 1,1% τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης