Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουμουτσάκος: Σκοπός της ΝΔ δεν είναι η ανακατανομή της μιζέριας αλλά η δημιουργία και παραγωγή πλούτου

Κουμουτσάκος: Σκοπός της ΝΔ δεν είναι η ανακατανομή της μιζέριας αλλά η δημιουργία και παραγωγή πλούτου
Δεν πρόκειται να υπογράψουμε και να κυρώσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή είπε ο κ.Κουμουτσάκος
Την θέση πως ο σκοπός της ΝΔ δεν είναι η ανακατανομή της μιζέριας αλλά η δημιουργία και η παραγωγή πλούτου διατύπωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, αναφέροντας πως είναι στόχος ο ανένδοτος αγώνας κατά της ανεργίας.
«Σκοπός της ΝΔ - και αυτό θα επιβεβαιωθεί πιστεύω στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη αύριο - δεν είναι η ανακατανομή της μιζέριας, αλλά η δημιουργία και η παραγωγή πλούτου, προκειμένου αυτός να κατανεμηθεί δικαιότερα και με μεγαλύτερα κομμάτια απολαβών σε όλους.
Επομένως, θα υπάρχει ένα κομμάτι φοροαπαλλαγών και ένα κομμάτι στήριξης εκείνων που έχουν πραγματικά ανάγκη.
Το βασικό όμως και διακριτό θεμελιώδες στοιχείο των όσων θα πει θα είναι ο μεγάλος βαθμός αξιοπιστίας, η απόλυτη αξιοπιστία των όσων πει ότι θα γίνουν» είπε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Κουμουτσάκος, ο οποίος επεσήμανε πως η ΝΔ τάσσεται υπέρ της μη περικοπής των συντάξεων.
Σε ό,τι αφορά την πρόταση της ΝΔ για το ασφαλιστικό και τη συζήτηση για την αναφορά στον Πινοσέτ, ο κ.Κουμουτσάκος είπε ότι «έχουν κατατεθεί οι βασικοί άξονες της πρότασής μας».
«Μου είπατε για τα περί Πινοσέτ κ.λπ.
Εγώ έχω αλλεργία σε μαύρους και κόκκινους δικτάτορες, δεν αναφέρομαι σε αυτούς ούτε ως παράδειγμα ούτε ως αποφυγή, δεν με ενδιαφέρουν.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρεί με αναφορές σε τέτοιου είδους καθεστώτα και τρόπους διακυβέρνησης.
Όμως, το σύστημα που προτείνουμε είναι υιοθετημένο από κράτη όπως η Νορβηγία, η Σουηδία, η Ολλανδία, η Γερμανία, δηλαδή από δημοκρατικότατα κράτη της Ευρώπης, που μάλιστα έχουν φήμη και παράδοση στήριξης των πολιτών τους και κοινωνικής ευαισθησίας» υποστήριξε ο κ.Κουμουτσάκος.
Ερωτηθείς σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι «εμείς δεν θα την υποστηρίξουμε, δεν πρόκειται να την υπογράψουμε, δεν πρόκειται να την κυρώσουμε αν έλθει στη Βουλή και ούτε ένας βουλευτής της ΝΔ υπάρχει πιθανότητα να μετακινηθεί από αυτήν την κάθετη θέση μας, δεν θα κυρώσουμε ούτε σε αυτήν τη Βουλή και αν η κυβέρνηση δεν την κυρώσει τώρα δεν θα την κυρώσουμε ούτε στην επόμενη».
Σε ερώτηση τι θα κάνει η ΝΔ εφόσον κυρωθεί η συμφωνία και αναλάβει τη διακυβέρνηση, ο κ.Κουμουτσάκος υποστήριξε ότι «άκουσα την πρόκληση τσάμπα μαγκιάς που έκανε ο κ. Τσίπρας προς τον Κυρ. Μητσοτάκη» να τινάξει στον αέρα τη Συμφωνία.
«Αν ποτέ αυτό το επιπόλαιο και δήθεν μάγκικο που προκαλεί να κάνουμε εμείς ο κ. Τσίπρας γινόταν από οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση, θα καταλήγαμε να μην υπάρχει συμφωνία των Πρεσπών, να καταγγελθεί μονομερώς, λογικό βήμα και από την άλλη πλευρά να καταγγελθεί αλλά να μένανε τα Σκόπια μέσα στο ΝΑΤΟ, πιθανότατα με το όνομα Μακεδονία.
Θα ήταν μία κίνηση κατά των εθνικών συμφερόντων και πλήρους αποδόμησης των εθνικών προσπαθειών τριάντα χρόνων, δηλαδή να καταλήξει να μείνει η γειτονική χώρα μέλος του ΝΑΤΟ με το όνομα «Μακεδονία».
Τσάμπα μαγκιές κάνει ο πρωθυπουργός όταν θα έχει δέσει χειροπόδαρα την Ελλάδα με τις υπογραφές στις συνθήκες και θα έχει δημιουργήσει προϋποθέσεις και τετελεσμένα που θα είναι πολύ δύσκολο να ανατραπούν, να προκαλεί τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να μπουν σε μία οδό που θα στρέφεται απολύτως κατά των εθνικών συμφερόντων και στο θέμα της Μακεδονίας αλλά και ευρύτερα» υποστήριξε ο κ.Κουμουτσάκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης