Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Άρειος Πάγος: «Ναι» στην έκδοση του Mr Bitcoin - Στον υπουργό Δικαιοσύνης ο τελικός λόγος

Άρειος Πάγος: «Ναι» στην έκδοση του Mr Bitcoin - Στον υπουργό Δικαιοσύνης ο τελικός λόγος
Ο υπουργός Δικαιοσύνης θα αποφανθεί εάν ο Mr Bitcoin θα εκδοθεί ή όχι στην Ρωσία και στην περίπτωση που ταχθεί υπέρ της έκδοσης σου σε ποία χώρα θα εκδοθεί
Το πράσινο φως για την έκδοση στη Ρωσία του Mr Bitcoin (Alexander Vinnik) άναψε ο Άρειος Πάγος επικυρώνοντας την απόφαση του συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης.
Ο Mr Bitcoin, ο οποίος εκζητείται από την Ρωσία για το αδίκημα της απάτης μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, δήλωσε ενώπιον του συμβουλίου του Αρείου Πάγου ότι επιθυμεί την έκδοσή του στην Ρωσία και πως ό,τι έχει να πει θα το αναφέρει ενώπιον της Ρωσικής Δικαιοσύνης. Διευκρινίζεται, ότι τον τελικό λόγο έχει σύμφωνα με την νομοθεσία ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος θα αποφανθεί εάν θα εκδοθεί ή όχι στην Ρωσία και στην περίπτωση που ταχθεί υπέρ της έκδοσης σου σε ποία χώρα θα εκδοθεί.
Ο Άρειος Πάγος, με προηγούμενη απόφαση του, τάχθηκε υπέρ της έκδοσης του στις αμερικανικές δικαστικές αρχές οι οποίες τον εκζητούν, ενώ στις 19 Σεπτεμβρίου συζητείται στον Άρειο Πάγο και πάλι ένα ακόμη αίτημα για τον Alexander Vinnik, αυτή τη φορά από την Γαλλία, που και αυτή ζητεί την έκδοση του.
Τέλος, ο συνήγορος του εκζητουμένου Ηλίας Σπυρλιάδης, δήλωσε ότι «με την σημερινή απόφαση του Αρείου Πάγου ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει μία δυνατότητα παραπάνω να χρησιμοποιήσει, ώστε να αποφασίσει την έκδοση του Βίνικ στην Ρωσία, η οποία άλλωστε είναι και η χώρα καταγωγής του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης