Τελευταία Νέα
Διεθνή

Draghi: Η ΕΚΤ δεν σχεδιάζει να εκδώσει ψηφιακό νόμισμα

Draghi: Η ΕΚΤ δεν σχεδιάζει να εκδώσει ψηφιακό νόμισμα
Ο κεντρικός τραπεζίτης τόνισε ότι οι τεχνολογίες που συνοδεύουν τα ψηφιακά νομίσματα «απαιτούν ουσιαστική περαιτέρω ανάπτυξη» 
H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (EKT) δεν σχεδιάζει να εκδώσει ψηφιακό νόμισμα, καθώς η απαραίτητη τεχνολογία είναι ακόμη «εύθραυστη» και η χρήση μετρητών βρίσκεται ακόμη σε υψηλά επίπεδα στην Ευρωζώνη, τόνισε σήμερα (14/9/2018) ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi.
Όπως σημειώνει το «Reuters», η απότομη εξάπλωση κρυπτονομισμάτων όπως το Bitcoin έχει πυροδοτήσει μία παγκόσμια συζήτηση σχετικά με το εάν οι Κεντρικές Τράπεζες πρέπει επίσης να εκδώσουν τα δικά τους ψηφιακά νομίσματα.
Ωστόσο, ο Draghi σημειώνει ότι δεν έχει έρθει η ώρα για μία τέτοια αλλαγή στην Ευρωζώνη.
«Η ΕΚΤ και το Ευρωσύστημα προς το παρόν δεν έχουν σχέδια να εκδώσουν ψηφιακό νόμισμα της Κεντρικής Τράπεζας», ανέφερε ο Draghi σε απάντησή του σε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ο κεντρικός τραπεζίτης πρόσθεσε ότι οι τεχνολογίες που συνοδεύουν τα ψηφιακά νομίσματα «απαιτούν ουσιαστική περαιτέρω ανάπτυξη» και ότι δεν βλέπει «ισχυρή ανάγκη» για έκδοση ψηφιακού ευρώ.
Σύμφωνα με έρευνα της ΕΚΤ, τα μετρητά αντιπροσώπευαν το 79% όλων των πληρωμών σε σημεία πώλησης της Ευρωζώνης το 2016 και το 54% της συνολικής αξίας των συναλλαγών.
Ωστόσο, ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η ΕΚΤ έδειξαν ότι οι υπόλοιποι τρόποι πληρωμής αναπτύχθηκαν κατά 7,9% σε ετήσια βάση το 2017, με οδηγό τις κάρτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης