Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Welle: Σε «απόσταση αναπνοής» Macron - Le Pen εν όψει των Ευρωκλογών

Deutsche Welle: Σε «απόσταση αναπνοής» Macron - Le Pen εν όψει των Ευρωκλογών
Δημοσκόπηση για λογαριασμό του ραδιοφωνικού σταθμού France Info και της εφημερίδας Le Figaro, η πρώτη εν όψει των ευρωεκλογών, παρουσιάζει τα κόμματα του Macron και της Le Pen σε απόσταση αναπνοής
Ο Emmanuel Macron και η Marine Le Pen βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής για τις ευρωεκλογές του Μαΐου ενώ συνεχίζεται η ελεύθερη πτώση των Σοσιαλιστών.
Τα σχετικά ποσοστά δίνει η δημοσκόπηση Odoxa για τα γαλλικά ΜΜΕ σύμφωνα με την οποία, η λίστα Macron στην οποία θα συμμετέχουν και οι Κεντρώοι του Μπαϊρού συγκεντρώνει το 21,5%.
Ακολουθεί η λίστα Λεπέν με 21% και αυτό παρά την πολύ δύσκολη φθινοπωρινή έναρξη για το κόμμα της που ονομάζεται πλέον Εθνικός Συναγερμός αντί για το Εθνικό Μέτωπο.
Οι δυσκολίες στο κόμμα αφορούν οικονομικές δυσκολίες αλλά και πρόσφατες αποδοκιμασίες για την πολιτική της Μαρίν Λεπέν στο μεταναστευτικό κατά την επίσκεψή της σε ένα μικρό χωριό της νότιας Γαλλίας.
Το ποσοστό Μακρόν είναι χαμηλότερο από αυτό που προέβλεπαν οι σφυγμομετρήσεις πριν το καλοκαίρι και οι οποίες  έδιναν 23 με 26%.  
Αντίθετα η Μαρίν Λεπέν ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις αφού τον Ιούνιο τα ποσοστά της κυμαίνονταν από 18 με 19%.
Με 15% οι Ρεπουμπλικάνοι της δεξιάς και μόλις με ένα 12,5% οι «Ανυπότακτοι» του Μελανσόν δεν φαίνεται να επωφελούνται από τα χαμηλά ποσοστά του Μακρόν.
Το σοσιαλιστικό κόμμα παρά τη νέα του διεύθυνση παραμένει καταποντισμένο στο 4,5 %, ο δε πρώην υποψήφιός του στις προεδρικές εκλογές Μπενουά Αμόν βρίσκεται και αυτός στο 4% και οι Οικολόγοι-Πράσινοι σταθερά στο 5%.
Όλα δείχνουν ότι ο Εμανουέλ Μακρόν θα υποχρεωθεί να δώσει μεγάλη μάχη με την Μαρίν Λεπέν ώστε να μην χάσει τη φερεγγυότητα του στην Ευρώπη και θεωρώντας τον εαυτό του κύριο αντίπαλο του ακροδεξιού άξονα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης