Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barnier: Παραμένουν σημαντικές διαφορές στις συζητήσεις για το Brexit

Barnier: Παραμένουν σημαντικές διαφορές στις συζητήσεις για το Brexit
Παραμένουν διαφορές στις συζητήσεις για το μέλλον των ιρλανδικών συνόρων και το σύστημα προστασίας των ονομασιών προέλευσης προϊόντων
Παραμένουν σημαντικές διαφορές στις συζητήσεις μεταξύ της ΕΕ και της Βρετανίας για το Brexit, όπως για το μέλλον των ιρλανδικών συνόρων και το σύστημα προστασίας των ονομασιών προέλευσης προϊόντων, δήλωσε σήμερα (14/9/2018) ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ, Michel Barnier.
Ο Barnier είπε ότι σήμερα είχε έναν «χρήσιμο διάλογο» με τον βρετανό υπουργό Brexit, Dominic Raab, για την πρόοδο που έχουν σημειώσει οι ομάδες τους για την επίτευξη μιας συμφωνίας.
«Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές όσον αφορά τα ιρλανδικά σύνορα, τη διακυβέρνηση και το Σύστημα Γεωγραφικών Πληροφοριών (ΣΓΠ)», ανέφερε με ανάρτησή του στο «Twitter» ο Barnier.
«Συνεχίζουμε επίσης τις συζητήσεις για να βρούμε κοινό έδαφος για τη μελλοντική σχέση», πρόσθεσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ.


Σημειώνεται ότι η ΕΕ επιθυμεί η συμφωνία για την έξοδο της Βρετανίας από το μπλοκ να διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξουν «σκληρά» σύνορα μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Ιρλανδίας.
Θέλει επίσης η Βρετανία να υποστηρίξει το σύστημα γεωγραφικών ενδείξεων της ΕΕ, το οποίο ορίζει, για παράδειγμα, ότι ο όρος σαμπάνια μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τον αφρώδη οίνο που προέρχεται από συγκεκριμένη περιοχή της Γαλλίας ή ότι η φέτα προέρχεται μόνο από την Ελλάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης