Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard & Poor’s: Υποβάθμισε σε «Β-» την Intralot, με αρνητικό outlook

tags :
Standard  & Poor’s: Υποβάθμισε σε «Β-» την  Intralot, με αρνητικό outlook
Standard  & Poor’s: Υποβάθμισε σε «Β-» την  Intralot, το outlook παρέμεινε αρνητικό
Την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Intralot υποβάθμισε σήμερα 14 Σεπτεμβρίου 2018 ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard  & Poor’s, διατηρώντας το outlook (προοπτικές) αρνητικό.
Η υποβάθμιση ακολουθεί τα ασθενέστερα από τα αναμενόμενα λειτουργικά αποτελέσματα της Intralot το πρώτο εξάμηνο του 2018 και την προσδοκία την για μια περαιτέρω και πιο ουσιαστική αποδυνάμωση το δεύτερο εξάμηνο του 2018, η οποία θα μπορούσε να συνεχιστεί και το 2019.
Συγκεκριμένα, η S&P αναμένει περαιτέρω αύξηση του αναλογικού προσαρμοσμένου χρέους προς EBITDA σε 8,5 - 9 μέχρι το τέλος του 2018 και αναμένει ότι η Intralot θα ξεκινήσει την απομόχλευση το 2020.
Παράλληλα ο οίκος αξιολόγησης αναμένει διακριτές ταμειακές ροές (DCF, ελεύθερες λειτουργικές ταμειακές ροές μετά από πληρωμές μερισμάτων μερίσματος) με πλήρη ενοποίηση να είναι αρνητική τα επόμενα δύο χρόνια, λόγω των υψηλών κεφαλαιακών δαπανών.
Σύμφωνα με τις αναθεωρημένες προβλέψεις της S&P, αναμένει χαμηλότερα έσοδα για το 2018 σε σύγκριση με τις προηγούμενες προβλέψεις της  (περίπου 1,050 δισ. ευρώ έναντι  1,104 δις. ευρώ), κυρίως λόγω των δυσμενών συναλλαγματικών εξελίξεων σην Τουρκία και την Αργεντινή το τρίτο τρίμηνο του 2018.
Οι προβλέψεις της S&P  για το χρέος το 2018 παραμένουν σε γενικές γραμμές αμετάβλητες σε περίπου 750 εκατ. ευρώ - 755 εκατ. ευρώ.
Κατά την άποψή της S&P  η ασθενέστερη απόδοση που αναμένει για τα επόμενα δύο χρόνια είναι αποτέλεσμα:
-Της συνεχιζόμενης αναταραχής στην τουρκική αγορά, όπου η Intralot παράγει περίπου το 20% του πλήρως ενοποιημένου EBITDA και περίπου 15% σε κατ 'αναλογία ενοποιημένη βάση. Η τουρκική λίρα έχει εκτεθεί σε ακραία μεταβλητότητα, ακολουθούμενη από την παρατεταμένη οικονομική υπερθέρμανση της Τουρκίας. Η υποβάθμιση της Intralot ενσωματώνει την άποψη για τις λιγότερο ευνοϊκές συνθήκες της αγοράς το 2018-2019, και της πρόβλεψη της  S&P μιας οικονομικής ύφεσης 0,5% στην Τουρκία το 2019 λόγω της υποτίμησης της συναλλαγματικής ισοτιμίας και της μεταβλητότητας με αποτέλεσμα να αυξάνει την αστάθεια και να ασκεί πιέσεις στις επιδόσεις των Inteltek και Bilyoner, των δύο θυγατρικών της Intralot στην Τουρκία.
-Η μεγάλη αστάθεια στο πέσο της Αργεντινής και ο κίνδυνος για περαιτέρω επιδείνωση την αγορά της Αργεντινής, όπου η εταιρεία παράγει σχεδόν το 10% των  πλήρως ενοποιημένων EBITDA και περίπου 8% σε αναλογική ενοποίηση βάση.
Κατά την άποψή της S&P η επιχειρηματική δραστηριότητα της Intralot παραμένει περιορισμένη από τη σημαντική της
έκθεση στις αναδυόμενες αγορές (όπως η Τουρκία, το Μαρόκο, η Αργεντινή και το Αζερμπαϊτζάν), τις πιθανές σημαντικές διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών, τις υψηλές ρυθμιστικές και του φορολογικού κινδύνου στην παγκόσμια βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών και της αβεβαιότητας όσον αφορά μελλοντικές ανανεώσεις αδειών (για παράδειγμα, η τουρκική άδεια - Inteltek - η οποία αντιπροσωπεύει περίπου το 10% του συνολικού EBITDA και παρατάθηκε πρόσφατα για ένα επιπλέον έτος έως το 2019).
Αυτοί οι επιχειρηματικοί περιορισμοί αντισταθμίζονται κάπως
Η ισχυρή θέση της Intralot μεταξύ των ηγετών της τεχνολογίας τυχερών παιχνιδιών και των μεγαλύτερων αθλημάτων
των εταιρειών στοιχημάτων και του ρόλου της ως κάθετα ολοκληρωμένης εταιρείας, παρέχοντας τεχνολογία καθώς και λειτουργώντας μηχανήματα.
Η Intralot είναι επίσης καλά τοποθετημένη στις Η.Π.Α., η οποία θα μπορούσε να ωφελήσει την εταιρεία στο μέλλον με το φως
των πρόσφατων αλλαγών στους κανονισμούς των αθλητικών στοιχημάτων των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης