Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δέσμευση Μητσοτάκη στη ΔΕΘ για μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων στο 20%, τα μερίσματα 5% από 15% και των ασφαλιστικών εισφορών στο 15%

tags :
Δέσμευση Μητσοτάκη στη ΔΕΘ για μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων στο 20%, τα μερίσματα 5% από 15% και των ασφαλιστικών εισφορών στο 15%
Ο Μητσοτάκης με τις εξαγγελίες του στηρίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις μειώνοντας φόρους, εισφορές και μερίσματα
Μια πρώτη «γεύση» για τις εξαγγελίες που θα ανακοινώσει σήμερα (15/9) στη διάρκεια της ομιλία του στην 83η ΔΕΘ έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την περιήγησή του στα περίπτερα της Εκθεσης.
Όπως τόνισε στόχος της ΝΔ είναι η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και υποσχέθηκε τη μείωση κατά 20% της φορολογίας για τις επιχειρήσεις, κατά 15% στις ασφαλιστικές εισφορές και κατά 5% στα μερίσματα εντός τετραετίας.
«Ξέρω πολύ καλά ότι πολλές επιχειρήσεις σήμερα, με τις υψηλές εργοδοτικές εισφορές χάνουν άξια στελέχη και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για εσάς, ειδικά για τις επιχειρήσεις οι οποίες έχουν ήδη φτάσει σε κάποιο στάδιο.
Εμείς λέμε ξεκάθαρα μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις στο 20% και 5% στα μερίσματα και μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές στο 15% εντός μιας τετραετίας.
Θέλουμε να ξανακάνουμε την εργασία στη χώρα ανταγωνιστική» υπογράμμισε.
Στη διάρκεια συνάντησής του με startups εταιρείες, στο περίπτερο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, με τίτλο «Ψηφιακή Ελλάδα» στην 83η Δ.Ε.Θ., δήλωσε πως η στήριξη της επιχειρηματικότητας θα είναι πρώτη πολιτική προτεραιότητα για τον ίδιο προσωπικά.
«Είμαι χαρούμενος που για πρώτη φορά, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης υπάρχει μια οργανωμένη και μαζική παρουσία όλου του οικοσυστήματος της ελληνικής επιχειρηματικότητας.
Είπα πολλές φορές ότι η κρίση μας πλήγωσε όλους πολύ.
Αλλά αν κάτι θετικό προέκυψε από την κρίση, είναι μια πραγματική στροφή της κοινωνίας προς την επιχειρηματικότητα.
Η επιχειρηματικότητα “νομιμοποιήθηκε” και πολλοί νέοι πια βλέπουν στη δημιουργία μιας νέας επιχειρηματικής δράσης, μια πραγματική διέξοδο για να φτιάξουν την καριέρα τους και να φτιάξουν την ζωή τους. Για όσους δεν το γνωρίζετε -ειδικά οι νεότεροι στην παρέα μας- εγώ προέρχομαι από το οικοσύστημα της επιχειρηματικότητας.
Πέρασα 7 χρόνια πριν μπω στην πολιτική, σε μια από τις πρώτες εταιρείες venture capital στην Ελλάδα.
Σε μια εποχή όπου πασχίζαμε να πείσουμε νέους ανθρώπους ότι αξίζει τον κόπο να φτιάξεις την δική σου επιχείρηση. Και δεν σας κρύβω ότι τότε δεν είχαμε πολύ μεγάλη ανταπόκριση.
Τα πράγματα, όμως από τότε έχουν αλλάξει και έχουν αλλάξει δραστικά.
Άρα πρέπει να επιτρέψουμε σε αυτό τον σπόρο της επιχειρηματικότητας να ριζώσει και να δώσει καρπούς».
Στη συνέχεια, μίλησε για την αναγκη να δοθούν φορολογικά κίνητρα αλλά και εργαλεία χρηματοδότησης για τις start up επιχειρήσεις, ενώ έδωσε έμφαση στη σύνδεση της επιχειρηματικότητας με την εκπαίδευση.
«Πρέπει να προσεγγίσουμε τα πανεπιστήμιά μας και να γεφυρώσουμε το χάσμα που υπάρχει σήμερα μεταξύ έρευνας και παραγωγής» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ακόμη εστίασε στο υψηλό φορολογικό και ασφαλιστικό κόστος που αποτρέπει εταιρείες από την πρόσληψη στελεχών.
«Ξέρω πολύ καλά ότι πολλές επιχειρήσεις σήμερα, με τις υψηλές εργοδοτικές εισφορές χάνουν άξια στελέχη και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για εσάς, ειδικά για τις επιχειρήσεις οι οποίες έχουν ήδη φτάσει σε κάποιο στάδιο.

Οριστική απόφαση για τις συντάξεις στο Eurogroup

Στη σκιά της επικείμενης επίσκεψης του προέδρου της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη οι τόνοι ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση ανέβηκαν.
Αφορμή στάθηκε το τηλεγράφημα του ΑΠΕ το οποίο ξετύλιξε γαϊτανάκι δηλώσεων και διαψεύσεων.
Επί της ουσίας πάντως οι εξελίξεις για το θέμα αναμένονται στο Eurogroup του Νοεμβρίου ενώ κατά άλλους και στο Eurogroup που θα συνεδριάσει στις 15 Οκτωβρίου.
Πάντως, οι πληροφορίες που ερχόταν το προηγούμενο διάστημα από Βρυξέλλες έκαναν λόγο για συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βρεθούν τρόποι εξισορρόπησης των απωλειών που θα έχουν οι συνταξιούχοι, όχι για να στηρίξουν ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα αλλά  επειδή έχουν τους δικούς τους λόγους οι οποίοι σχετίζονται με τις ευρωεκλογές.
Σε αυτό το πλαίσιο επιχειρούν να πείσουν τους Ευρωπαίους ψηφοφόρους ότι τα μνημόνια απέδωσαν.
Οι πληροφορίες αυτές οι οποίες δεν έχουν διαψευστεί προβληματίζουν έμπειρους πολιτικούς παρατηρητές στην Ελλάδα οι οποίοι διερωτώνται μήπως πίσω από αυτή την κόντρα βρίσκεται μια τεχνητή και προσυνεννοημένη όξυνση ανάμεσα σε κυβέρνηση και θεσμούς που θα διευκόλυνε τον Αλέξη Τσίπρα σε εκλογικό αιφνιδιασμό εφόσον ο ίδιος κρίνει ότι κάτι τέτοιο τον ευνοεί.
Δεδομένου ότι στα πολιτικά γραφεία κυβέρνησης και αντιπολίτευσης κοινή είναι η εκτίμηση ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να οδηγηθεί σε εκλογές αν προηγηθεί νέα μείωση των συντάξεων.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη επί κυβερνήσεως Τσίπρα έχει γίνει μία περικοπή στις συντάξεις η οποία ήταν η τρίτη μετά από αντίστοιχες μειώσεις επί κυβερνήσεων Παπανδρέου και Σαμαρά.
Εάν το Μαξίμου πράγματι εκτιμήσει ότι είναι προς όφελός του ένας εκλογικός αιφνιδιασμός το φθινόπωρο, τότε το Σκοπιανό μπορεί να αποτελέσει μια καλή αφορμή υπό την προϋπόθεση ότι οι γείτονες θα έχουν ταχθεί υπέρ του ναι για τη συμφωνία των Πρεσπών στο δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου. Μάλιστα σε αυτή την περίπτωση οι πρόωρες κάλπες πιθανόν να ευνοούν και τα δύο συγκυβερνώντα κόμματα, εξηγούν οι κακές γλώσσες, εφόσον θα φανεί ότι οι ΑΝΕΛ σε ένα θέμα κυριαρχικό στη δική τους ατζέντα δεν έκαναν πίσω και έφτασαν μέχρι το σημείο να ρίξουν την κυβέρνηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης