Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βόζεμπεργκ (ΝΔ): Ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ θα παρουσιάσει ένα οικονομικό πρόγραμμα μελετημένο και κοστολογημένο

Βόζεμπεργκ (ΝΔ): Ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ θα παρουσιάσει ένα οικονομικό πρόγραμμα μελετημένο και κοστολογημένο
O K. Μητσοτάκης "έχει δεσμευτεί να μιλήσει με λόγια αλήθειας", ανέφερε η Ελίζα Βόζεμπεργκ
Aπόλυτα μελετημένο, κοστολογημένο και με χρονικά διαγράμματα είναι το οικονομικό πρόγραμμα που πρόκειται να παρουσιάσει, απόψε από το βήμα της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της ΝΔ,  Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ανέφερε η ευρωβουλευτής της ΝΔ,  Ελίζα Βόζεμπεργκ.
Όπως είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM", ο Κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει  «αυτό που επιτρέπει η οικονομία να μπορέσει να πράξει την επόμενη μέρα και το οποίο μπορεί πραγματικά να εφαρμοστεί».
Η κ. Βόζεμπεργκ σημείωσε πως «αυτό για το οποίο έχει δεσμευτεί, γιατί έχουμε συνηθίσει και τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις τα περασμένα χρόνια από πολλούς και με πολλές ανακρίβειες, έχει δεσμευτεί να μιλήσει με λόγια αλήθειας, να προτείνει, να εισηγηθεί μέσα από ένα οικονομικό πρόγραμμα απόλυτα μελετημένο, κοστολογημένο και με χρονικά διαγράμματα, αυτό που επιτρέπει η οικονομία να μπορέσει να πράξει την επόμενη μέρα και το οποίο να μπορεί πραγματικά να εφαρμοστεί.
Ο κόσμος κουράστηκε να 'αγοράζει' -και μάλιστα φθηνά- μία ελπίδα, η οποία την επόμενη μέρα διαψεύδεται».
Σε ερώτηση για το ασφαλιστικό σύστημα και τη βιωσιμότητά του, μεταξύ άλλων, ανέφερε  ότι «αυτό το οποίο δεν λέει μόνο η ΝΔ αλλά και όλη η αντιπολίτευση, όχι για λόγους αντιπολίτευσης, είναι ότι αυτό το ασφαλιστικό και ιδιαίτερα ο νόμος - όπως ονομάζεται - Κατρούγκαλου είναι όχι μόνο μη εφαρμοστέος, αλλά είναι καταστροφικός.
Αδικεί σημαντικές κοινωνικές ομάδες και σημαντικές κατηγορίες συνταξιούχων».
Κατά την ίδια, αυτό που προτείνει η ΝΔ «και το οποίο συκοφαντήθηκε, διότι καλό είναι να ασκούμε κριτική όταν έχουμε απόλυτα μελετήσει κάποια συστήματα, κάποια προγράμματα, κάποιες πρόνοιες, είναι ένα σύστημα μικτό, το έχει εξηγήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα το εξηγήσει και απόψε με κάθε λεπτομέρεια, ποιοι από τους τρεις πυλώνες είναι υποχρεωτικοί, ποιοι είναι προαιρετικοί, τι εξασφαλίζουν και τι εγγυώνται, το οποίο εφαρμόζεται και σε άλλα κράτη προηγμένα δημοκρατικά και για το οποίο υπάρχουν οι εγγυήσεις βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος».
Υπογράμμισε δε, πως ο πυλώνας της ιδιωτικής ασφάλισης είναι προαιρετικός και ότι δεν είναι μία άδικη πρόταση.
Για το εάν η ΝΔ "χωράει" ακραίες φωνές στο σύνολό της, αφού είπε πως είναι «σίγουρα ένα μεγάλο κόμμα μιας μεγάλης παράταξης, όπως είναι η φιλελεύθερη κεντροδεξιά, είναι φυσικό να έχει διακυμάνσεις ρητορικού λόγου», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι «υπάρχουν συνάδελφοι στο εθνικό κοινοβούλιο οι οποίοι έχουν αποκλίσεις, άλλος μιλά πιο σκληρά, άλλος ασκεί μια κριτική με πιο υψηλούς τόνους.
Αυτό δεν είναι ακραίο, για να προσδεθεί στο άρμα εκείνων που μιλούν για ακροδεξιά».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης